שלום,
יש לי כמה שאלות ואני אשמח אם תוכלו לענות עליהן:
1. שאלתי במקום העבודה שלי לגבי משך הזמן בו מוגדרת "שבת". אני יודעת ששבת נשמרת 25 שעות. במקום העבודה "שבת" היא מיום שישי ב18:00 ועד שבת ב18:00. האם זה אמור להיות ככה או שלפי זה שבת אמורה להסתיים ב19:00?
2. עבדתי ביום מסויים משמרת מ6:00 עד 14:00. בלילה הגעתי לעבוד מ1:00 עד 6:00 ואז שוב בצהריים מ14:00 עד 22:00. אמרו לי ש1-6 אלה שעות ששייכות ליום הקודם (כי אצלם יום עסקים מתחיל ומסתיים ב6 בבוקר), אבל זה לא נחשב שעות נוספות לאותו יום כי יצאתי מהעבודה בשעות שבין לבין. רציתי לדעת אם זה נכון, או אם שעות נוספות מחושבות פר שעות עבודה ליום לא משנה אם יש ביניהן הפסקה?
3. ביום העצמאות הקרוב יש לי משמרת כפולה מ6:00 עד 22:00. אני יודעת שזה כמו שבת, שהשעות הן 150%, 175% ו200%, השאלה היא האם מהרגע שיוצא החג, השעות הנוספות ממשיכות להימדד לפי השבת (200%) או שהן יורדות לשעות נוספות של יום רגיל (150%)?
תודה מראש
מיכל
התוספת מהשכר הרגיל עבור השעה הראשונה, 175% עבור השעתיים הבאות ו- 200% עבור כל שעה נוספת.
ישנם משמרות שמנתקות את רצף השעות הנוספות וישנם משמרות שלא. במקרה שלך נראה כי זה לא נותק.
בכל מקרה פני לייעוץ מלא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר