שלום רב;
במשך השנה וחצי האחרונות (מ- 20/12/09) עסקתי בתחום שירות לקוחות בחברת סלולר, במוקד אשר נותן שירות לקוחות, שירות טכני וטיפול בתקלות .
בתאריך 10/04/11 התקבלה תלונה מלקוח אשר לא היה מרוצה/שבע רצון בשיחה שהתנהלה עימי יומיים לפני כן (08/04) וזומנתי במיידי לשיחה עם המנהלת שלי יחד עם המנהלת שלה (ראש צוות + מנהלת מוקד), שתיהן היו זועמות וסוכם כי ישנו ספק אם אני ממשיך לעבוד בחברה וכי אצפה לתשובה מהמנהלת שלי לקראת הערב . כידוע, זה היה יום ראשון האחרון לפני חג פסח , חשוב לציין גם שאצלנו במוקד קובעים משמרות שבועיים קדימה, והיו לי כבר משמרות לשבועיים של החג . בערב קבלתי תשובה שאמשיך להגיע למשמרות במהלך החג, ותשובה סופית תתקבל רק לאחר החגים !! המשכתי להגיע למשמרות כרגיל, ופתאום לא הופעתי בסידור עבודה של השבוע שלאחר החג, אף אחד לא דבר איתי על זה, וכשביקשתי תשובות והסברים, כולם התחמקו, "זה עדיין בבדיקה, אני לא יודעת למה זה, אתה כן אמור להופיע, אולי לא רוצים לקחת סיכון שאם תהיה מפוטר לא יהיו חיסורים ".... אלו היו שלל התשובות שקבלתי מהראש צוות שלי !! נשארתי במתח כל תקופת החגים, כאמור משמרת אחרונה שהייתי בעבודה הייתה ב- 30/04, ב-01/05 לא הגעתי מאחר ולא שובצתי לסידור וחיכיתי לתשובה , ואז הגיעה שיחת הטלפון אשר זומנתי בה ליום שני (יום למחרת) ה02/05 היום שקבלתי בו מכתב זימון (נמסר לי ע"י הראש צוות ביום שני 02/05) לשיחת שימוע עם מנהלת המוקד, התאריך שנקבע הוא 05/05 (אותו שבוע), הגעתי לשיחת שימוע, לאחר השמעת הדברים , ענתה לי המנהלת "תקבל תשובה עד יום ראשון מהראש צוות שלך), ואני עדיין במתח !! הגיע יום ראשון (08/05) וקבלתי שיחת טלפון מהראש צוות שבה סרבה למסור לו כל פרט מלבד זימון לשיחת סיכום ליום רביעי, הגעתי ביום רביעי (11/05) ולא היה לה יותר מדי מה לומר מלבד למסור לי מכתב פיטורים אשר מצוין בו כי יום העבודה האחרון שלי הנו 11/05 (אותו יום שהודפס המכתב ושנמסר לי) , באותו מכתב צוין כי אקבל תמורה להודעה מוקדמת לפי החוק !! שאלתי אותה מה לגבי פיצויים !!?? "מי אמר לך שמגיע לך פיצויים, אתה גרמת נזק לחברה" !! זו הייתה התשובה שקבלתי !! היא הוסיפה, "אני לא בטוחה אבל אני אברר לך ואחזיר לך תשובה " ... ואני עדיין מחכה לתשובה, כמובן שעדיין לא חזרתי לחתום על כל הטפסים לסיום העסקתי ...
קצת על נסיבות הפיטורים :
השיחה אשר התנהלה ביני לבין אותו לקוח לא הייתה שגרתית, קצת לא מנומסת, לקוח אשר התעקש לקבל שירות בנוגע לנושאים אשר לא מטופלים בימי שישי והמוקדים סגורים, היו טונים גבוהים בשיחה וכו... הלקוח טען כי אני העלבתי אותו והתכוון לתבוע את החברה על עלבון, עד שהגיעו בסופו של דבר להסכם, הוא נשאר לקוח של החברה וקיבל כפיצוי שלושה מכישירים חדשים .
השאלה שלי, האם אני זכאי לפיצויים/הודעה מוקדמת ?? וכמה ?!??!
מודה מראש לכל אחד שיכול לעזור לי, זה דיי דחוף לי .
מהשתלשלות האירועים המפורטים בפנייתך ומורכבותם, תקצר היריעה מלתת תשובה סדורה ומלאה.
מומלץ כי תפנה בנסיבות הענין ליעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד
הגנה על זכויות עובדים, ביטוח לאומי וקרנות גמל ופנסיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר