שלום רב
אני עובדת במקום פרטי כ 15 שנה.מקבלת החזר נסיעות בסך 360 ש"ח, ובמקום העבודה טוענים שזה המקסימום שמגיע לי למרות שאני גרה רחוק(יש לציין שמקום העבודה שינה מיקומו לפני כמה שנים ועל כן המרחק מביתי למקום העבודה גדל) וברור שאני מוציאה בפועל פי שלוש(בין אם זה ברכב פרטי וובין אם בציבורי)
האם הם צודקים?האם באמת זה המקסימום שאני יכולה לקבל על פי חוק???
תודה!
ערב טוב,
לצערי איני אשת בשורות עבורך. הצדק עם המעסיק.
בצו הרחבה נקבע כי כל עובד, הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעסיקו השתתפות, עד למקסימום של 23.70 ש"ח ליום (החל מינואר 2010), בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו.
צו ההרחבה קובע, כי הוצאות הנסיעה יקבעו לפי תעריף נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי, או כרטיס מנוי חודשי חופשי ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, או על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות (כרטיסיה) אם קיים כזה.
בצו ההרחבה אין התייחסות שונה בצו לגובה ההשתתפות בהוצאות הנסיעה אם העובד מגיע למקום העבודה ברכבו, במונית או מוסע על ידי חבר או בן משפחה - בכל מקרה החזר הוצאות הנסיעה על ידי המעסיק יקבע בהתאם לתעריפי תחבורה ציבורית בלבד. הדבר נכון, אף אם העובד הוציא בפועל סכום הגבוה בהרבה מתעריפי תחבורה ציבורית לצורך הגעתו למקום העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר