אני עובד מעל 10 שנים בחברת היי-טק. כהגדרת תפקיד הוגדר לי כי אצטרך לעבוד גם בשבתות וחגים באופן קבוע. לאורך השנים קיבלתי בנוסף לשכר הבסיס, שעות נוספות לפי חוזה העסקה (125%, 150% ,200%). כעת שאני עומד לקבל דמי פיצויים אני מקבל מידע סותר.
טיעון אחד גורס כי עלי לחשב את ממוצע המשכורות של 12 החודשים האחרונים ולהכפיל במספר השנים, ואילו טיעון אחר טוען שעלי לחשב את ממוצע השעות (!!!) של כל חודש בשנה שחלפה להכפיל בשכר השעתי שלי ולהכפיל במספר השנים. הרי ברור שבאפשרות הראשונה דמי הפיצויים יהיו גבוהים יותר שכן בממוצע יהיו גלומים גם האחוזים של הגבוהים יותר על כל שעה נוספת שקיבלתי.
מה נכון ?
בעיקרון אני יודע שעל פי חוק לא משלמים פיצויים על שעות נוספות, אבל אין התיחסות בחוק שבמידה והשעות הנוספות הן קבועות אך כמותן משתנה מחודש לחודש יש להחשיב אותן כשבאים לחשב את סכום הפיצויים ?
ממוצע 12 חודשים אחרונים. אלא אם כן שונה שכרך ותפקידך באופן משמעותי משנה לשנה.
מומלץ לפנות יחד עם התלושים לייעוץ משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תפקידי לא שונה משנה לשנה אבל מחלקת שכר של החברה שלי טענה שלפי החוק לא מגיע לי בכלל פיצויים על שעות נוספות אלא רק על בסיס השכר הגלובלי (ללא השעות הנוספות). מה קובע החוק בנושא ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר