עברתי השתלמות במקום מוכר לגמולים לפני שנתיים, עד היום טרם קבלתי את הגמול המגיע לי, הוסבר שהבקשה לגמול מונחת אצל המנכ"ל והוא אינו מטפל בה למעשה הוא לא תפקד.
לפני כחודש התחלף המנכ"ל ועכשיו התבקשתי לעבור בהקדם השתלמות נוספת. הצהרתי בפני המנהלת שאם איני מקבלת את הגמול המגיע לי אני לא מעוניינת לעבור את ההשתלמות. היא אמרה לי שכל העניין בטיפול המנכ"ל החדש וצריך סבלנות , אבל אין היא בטוחה שהגמול יאושר לי. ואם אסרב להשתתף בקורס אפוטר .
מה עלי לעשות? האם הרקע לאיום הפיטורין מוצדק? האם עלי לחכות לתשובה ולהשתתף בהשתלמות? האם עלי להתנות תנאים להשתתפות בהשתלמות?
לעניות דעתי המקצועית עליך לעשות שני דברים:
1. לפנות אל המנכ"ל החדש בדרישה דחופה להחזר הגמול שהתחייב ממקום העבודה.
2. צאי להשתלמות, כי את נדרשת לכך, אל תתייחסי אל איומי הסרק בעניין פיטורים, על מנת להצדיק פיטורים שכאלה על המעסיק להראות, כי באמת לא יכולת לבצע יותר את עבודתך כראוי ללא אותה השתלמות. הודיעי למעסיקך בכתב, כי כל עוד לא תתוגמלי על ההשתלמות הזו, את שומרת לך את הזכות לתבוע אותה ביום בו יתומו יחסי העובד מעביד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר