המקרה שלי קצת מורכב ואודה אם תיעזרו לי.בתחילת 2010 אני והמנהל שלי סיכמנו בהסכם מילולי שעקב קידומי לאחמ"ש אקבל תוספת בונוס של 400-500 ש"ח קבועה כל חודש המוגדרת "בונוס מיוחד",בתחילת 2011 סיכמנו שאשאר לעוד שנה ואקבל תוספת בונוס נוספת של 200 ש"ח. ב20 למרץ הודעתי למנהל על כך שהעבודה שחקה אותי ואני רוצה לעזוב,הוא אמר שזה בסדר מבחינתו ושאתן לו זמן לחפש מחליף,יום לאחר מכן הוא פרסם מודעת דרושים. לאחר שבועיים ששאלתי אותו מה עם מחליף הוא אמר שהוא לא מוצא,אך אם אני רוצה לעזוב זה בסדר הוא יסתדר בינתיים,לאחר שבועיים הודעתי לו שאני עוזב בסוף בסוף החודש,הוא כעס מאוד ואמר שזה לא יעבור בשקט וזה "לא נגמר פה",ושממחר לא אגיע יותר לעובדה,באותו רגע,ידעתי שהוא "יעניש" אותי ויפגע לי בבונוס.שעה לאחר מכן שלחתי לו הודעה על כך שאין לי בעיה לעבוד שבועיים נוספים,הוא סירב . במשכורת ראיתי שהוא קיזז לי את כל הבונוס,כולל את זה שסיכמנו עליו לפני שנה וחצי .אין לי בעיה שהוא קיזז את התוספת שסוכמה ב2011,אבל הוא לקח לי את כל הבונוס המוסכם. המגיעה לי לפי הסכם קידומי לאחמ"ש ולמעשה הוריד לי את השכר לנמוך ביותר בחנות.ששאלתי אותו למה, הוא אמר כי "לא פעלתי במקצועיות בעבודה,וזילזלתי בה" דבר משולל כל אמת.האם יש לי עילה על הפגיעה בבונוס המוסכם?
לא ברור האם הוא קיזז את כלל הסכומים אשר שולמו לך בכל שנת 2010? אם כן הרי שמדובר בקיזוז שלא כדין ואתה יכול לתבוע את מקום העבודה על כך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בוקר טוב,
מפנייתך ניכר שזכויותיך נפגעו ושהמעסיק שלך עשה דין לעצמו וקיזז סכומים שמגיעים לך לפי הסכם.
מאחר והמענה לפנייתך נעשה במגבלות הפורום, ממליצה בחום לפנות לקבלת יעוץ משפטי ובחינת הנסיבות והערכת סיכויי הצלחה של תביעה כנגד המעסיק.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר