שלום, אני עובדת 6 שנים בחברת בגדי ילדים. בשל סכסוך בין בעלי החברה וחוסר הצלחה להגיע להחלטה מי מהם יקנה את החברה מהשני מסתמן שהם יחליטו לפרק אותה ולפטר את רוב העובדים בשלב הראשון . נראה שיישארו העובדים מהמחסן כדי לספק את הסחורה שכבר מיוצרת כרגע . בשנה וחצי האחרונות אני נמצאת בטיפולי פוריות . המעסיק שלי יודע , יחסית לא נעדרתי ימים רבים ויש לי את האופציה לעבוד מהבית כשאני לא מרגישה טוב. ברצוני לדעת מה קורה במצב כזה.
תודה
לילה טוב,
עפ"י החוק חל איסור על מעסיק לפטר עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובדת העוברת טיפולי פוריות, לקראת ילדה הראשון או השני, בימי העדרותם מעבודה לפי החוק לשם כך, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה.
איסור הפיטורים אינו מותנה בוותק שלך במקום העבודה.
איסור הפיטורים לא יחול על מעביד, לגבי עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותה ע"פ חוק מעבודה אצלו או באותו מקום עבודה, לשם ביצוע הטיפולים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר