אני עובדת במשך שנתיים וחצי במקום מסוים. במשך כל תקופת העסקתי, שילמו לי עבור ימים שלא הגעתי לעבודה כי הייתי חולה, גם אם זה יום אחד, ולא דרשו אישור מחלה.
לאחרונה התחתנתי וביקשתי ימי חופשה מעבר למגיע לי בחוק, וביקשתי שעבור הימים העודפים מימי החופשה יורידו לי מהמשכורת.
ואולם, למרות שהסכימו לבקשתי, ביקשו גם להפחית לי את כל ימי המחלה ששילמו לי עליהם מתחילת תקופת העסקתי עד היום. ציינתי בפניהם שאין הדבר עולה בקנה אחד עם הנוהג שהיה קיים כל השנים ומדוע עכשיו. לאור זאת, הם אמרו לי שיורידו לי את ימי המחלה רק עבור השנה ולא בגין שנים קודמות.
האם המעשה חוקי? לאף עובד אחר במשרד לא מורידים כך מהמשכורת. האם הדבר עולה בקנה אחד עם הרעת תנאים? מהם אפשרויות הפעולה שאני יכולה לנקוט בהם?
עליך להודיע למעסיקך, כי מדובר באפלייה בהתבסס על מצב משפחתי חדש לכאורה, שכן אין זה מן הנוהג בחברה לעשות כך. באם מעסיקך לא יסכים אכן את יכולה לטעון להרעת תנאים מזכה. קחי בחשבון שעניין זה יפטר רק בפניי ערכאה שיפוטית.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר