המקרה הוא כזה: ב-5 שנים האחרונות עבדתי כמדריכת אירובי ובלט בעמותה לחינוך בלתי פורמלי בנתניה. התחלתי כשכירה ובעקבות בקשתה של הממונה עלי, הפכתי להיות עצמאית- הוצאתי חשבוניות אך לא שילמתי דמי שכירות או משהו בסגנון אלא פשוט קיבלתי אחוז גבוה יותר (השכר מתבסס על אחוזים מתשלום המתאמנים כאשר כעצמאית קיבלתי 60% והעמותה 40% וכשכירה זה מתחלק 50% לכל צד). לאחר כ-3 שנים חזרתי להיות שכירה מאחר שלא רציתי להתעסק עם חשבוניות וקיבלתי 50% מתשלום המנויים לעומת 60%. אני חייבת לציין שבמהלך היותי עצמאית או שכירה, לא היה כל הבדל ביחסי העובד והמעביד: בעמותה גבו את כספי המנויים ולא אנוכי, עבדתי על פי השעות שנקבעו לי על ידי הממונה, כל שינוי היה בהסכמתם, אם רציתי חופש, הייתי חייבת לבקש וכדומה. העמותה עובדת בחודשים ספטמבר-יוני (כמו בתי ספר). במהלך חודש יוני בחרתי להיות כנה עם המעסיקה שידעה כל השנים כי הנני סטודנטית למשפטים ומנהל עסקים והודעתי לה שבמרץ אני מתחילה סטאג' ושעד אז אני עובדת כרגיל. היא לא סתרה אותי ורק אמרה אם אני יכולה לעזור לה למצוא מחליפה שתהיה "טובה" כמוני. דאגתי למחליפה והזמנתי אותה לראות את השיעור האחרון במהלך השנה (מאחר שמדובר בילדות ויש צורך באחריות רבה -החפיפה לתפקיד היא ארוכה ורציתי לראות אם היא בכלל תהיה מעוניינת). לאחר סיום השנה, הממונה עלי הודיעה לי שלמנהלת לא מתאים שאני אעזוב באמצע השנה והמחליפה תתחיל לעבוד בספטמבר. אמרתי לה שזה לא מקובל עלי ואם היא מעוניינת לפטר אותי שתפטר אותי ותשלם פיצויים. היא סירבה ומשיכה לטעון שאני זו שמתפטרת. לאחר שכתבתי מכתב חריף בו ציינתי שכשם שמורה נכנסת להריון וצריכה ללדת באמצע השנה כך אני נשלחת לעשות תפקיד אחר. היא החזירה לי תשובה דרך האחראית עלי שהיא מוכנה לתת לי פיצויים רק על השנתיים האחרונות בהם הייתי שכירה. השאלה שלי היא
א. האם מגיע לי פיצויים גם על השנים הקודמות בהם הייתי עצמאית?
ב. לפי מה אוכל לחשב את הפיצויים בשנים השונות?
א. מגיע לך פיצויים על מלוא התקופה, אין הבדל בין היותך שכירה לעצמאית ישנן פסיקות רבות בעניין זה ומבחן המעסיק בפועל.
ב. חישוב יעשה על בסיס שכר ממוצע שנתי!
הודיעי למעסיקתך בכתב כי אינך מתפטרת וכי את דוחה כל טענה שלה ככזו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר