שלום
שאלתי קצת מורכבת,אנסה לקצר
עבדתי בחברה קרוב ל 5 שנים והחלטתי להתפטר
אחי ז"ל היה חייב לחברה סכום מזערי
המעסיק,שהחליט לתת לי פיצויים על אף שטען כי אינו חייב לשלם עקב התפטרותי,החליט לנכות את חובו של אחי המנוח
האם זה חוקי לעשות כך?הבהרתי לו שאני לא יורש ואין לי שמץ של מושג אם בכלל השאיר ירושה
האם זה חוקי לגעת בכספי פיצויים אשר נתנו ללא כל תנאי של לקיחת החוב?
מה עלי לעשות כדי לקבל את יתרת הפיצויים שהמעסיק החליט לתת לי בדרך אחת ולקזז חוב של אחי ז"ל בדרך הזו? תודה על העזרה
עקרונית, אין באפשרות המעסיק לקזז מהתשלומים המגיעים לך, את חובות אחיך.
יחד עם זאת עולה משאלתך כי המעסיק לא חייב לשלם לך פיצויי פיטורין, אז עדיף שתקבל ממנו סכום כלשהו , גם אם הוא נמוך מציפיותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
העיניין הוא שהמעסיק כן שילם את הפיצויים,הם כבר בידי,אך הוא קיזז ללא ידיעתי,פשוט הציב עובדה,ולמיטב ידעתי זה נוגד את החוקים,הלא כן?ברגע ששילם,אין דרך חזרה,אסור לו לגעת בכספי פיצויים לא כל שכן החוב לא שלי כלל.
אחי הוא אישות נפרדת ממני,הוא לא אמור לגבות חובות של אחי דרך הפיצויים שלי,
אם הוא לא שילם לי את הפיצויים,או שביקש לשלם לי פיצויים בתנאי כזה או אחר,מילא,הוא לא טרח אפילו להסביר או לשתף בכוונותיו.
הוא פשוט נתן לי ש'ק,בקיזוז חוב שלא שלי.הוא כתב לי בכתב ידו כמה היה מגיע לי וכמה קיבלתי בפועל לאחר קיזוז חוב אחי
השאלה שלי אם זה חוקי,ומה עלי לעשות במצב שכזה
האם המעסיק יכול לבקש את שנתן בחזרה ולהתחרט,האם יש מקום לתביעת הפרש הפיצויים שקוזז ממני?
תודה
עידן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר