שלום,
אני זקוקה לייעוץ משפטי.
בני בן השנתיים שבר את הרגל באמצע יולי. הוא הפסיק ללכת לפעוטון והבאנו לו מטפלת. כעת הגננת דורשת מאיתנו תשלום מלא עבור אוגוסט - 2,500 ש"ח - כפי שנהוג בגנים אחרים.
יש לציין שהגננת הנ"ל לפני כחודשיים הציבה לנו אולטימטום שהילד לא יכנס לגן אם אני אביא אותו (לאחר שהערתי על ניקיון המצעים שהוא ישן עליהם, שלא כובסו למעלה מחצי שנה והיו מצחינים) ולכן בעלי נאלץ להביא אותו מדי בוקר לגן ולצאת במיוחד באמצע העבודה כדי להוציא אותו מהגן. לאחר סיכום עם הגננת, הורשיתי לאסוף אותו בימי שלישי אחה"צ.
כעת הגננת משנה את הכללים ומציבה תנאים חדשים וטוענת שהילד שבר את הרגל לפני סוף השנה והיא לא תוכל לגייס ילד אחר ולכן אנחנו צריכים לשלם לה מלא על אוגוסט, למרות שכאמור לא היתה לה כל בעיה לוותר על הילד בגן וכיוצא מזה על ההכנסה שלה לפני כחודשיים (בגן משתתפים רק שלושה ילדים בביתה הפרטי).
אין לנו כל חוזה מול הגננת, ושילמנו לה מדי חודש סכום של 2,500 ש"ח.
כעת היא דורשת את הסכום המלא, ואף איימה עליי שתפנה למועצה לשלום הילד כיוון שאני אשמה שהילד שבר את הרגל.
לאורך כל השנה ההתנהלות של הגננת היתה בעייתית והמשפט שהנחה אותה היה "זה הגן שלי ואני קובעת".
האם אנחנו מחויבים על פי חוק לשלם לה עבור חודש אוגוסט מלא? הגן ממשיך עד 10 באוגוסט ולמרות זאת היא דורשת סכום מלא עבור אוגוסט הכולל דמי הבראה וימי מחלה כמקובל בגנים הפרטיים.
בנוסף היא הודיעה לנו שהיא פנתה להסתדרות ולפי בדיקה שהיא ביצעה, אנחנו מחויבים לשלם לה את אוגוסט מלא.
מדובר בהתנהלות לא סבירה לכל הדעות.
נא עדכנו את בעלת הגן, כי לילדים במערכת החינוך יש "ביטוח" גם אחרי שעות הלימודים בגן ועל כן אם אין בידה ביטוח שכזה היא בבעיה.
בכל מקרה, האיומים שלה אינם במקומם ואתם מוזמנים להקליט אותה מאיימת ולגשת למשטרה להגיש תלונה בדבר סחיטה באיומים.
באשר לתשלום, באם אין בינכם כל חוזה מחייב, התעלמו מדרישותיה לתשלומים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר