כפי שהספרתי אני מורה כבר 32 שנים מתוכם 30 שנים רצופים ברשת עמל . אני מורה למקצעות חשמל ואלקטרוניקה ,בעל תואר שני עם הצלחה מרבית בלימודים מנהל ביה"ס שאני מלמד בו ניסה לפטר אותי כבר כמה פעמים ,מאז שהתמנה למנהל ביה"ס מלפני 15 שנים .
לאחרונה בתאריך 31.05.2011 קבלתי מכתב סיום העסקה מרשת עמל ביוזמתו של המנהל ,והסיבה המוצגת לכאורה היא "אחורים בהגעי לביה"ס "!!.
קודם לכך הוזמנתי לשימוע שהתקיים במרכז הרשת בתל אביב ,בשימוע הועלו 3 נקודות .שתיים מהם הופרחו עד תום והשלשית שהיתה "אחורים בהגעי לביה"ס" אני הודיתי שאחרתי במהלך השנה האחרונה שלושה פעמים שהמנהל העיר לי עליהם בכתב אשר הכביד לעשות זאת בכל פעם שאני איחרתי !.בסוף השימוע המנהל אמר במפורש " נכון שרפעת מורה טוב ,אך יש הרבה בתי ספר עמל באיזור שיקחו אותו ".
יש לציין שבמשך השנתיים האחרונות מס' האיחורים שלי לעבודה בשנה"ל תש"ע הוא 4 פעמים, ובשנה"ל תשע"א הוא 3 פעמים (שהיו למשך 2 עד 5 דקות לכל היותר ). וזאת בהסתמך על המכתבים שהופנו אלי מטעם המנהל שהוצגו גם מטעם הרשת.
אני מבקש לדעת מהו התהליך לפיטור עובד הוראה בשל אחורים מהעבודה. ומהו ההליך המשפטי לפיטורי מורה מעבודתו בשל אחורים .
נראה קצת מוזר כי סיבת הפיטורים אחרי 32 שנה הינה איחורים ספורים לעבודה. אני מציעה לך לפנות לארגון המייצג אותך ולבקש את הגנתם. ניתן לפנות לביה"ד לעבודה ולהגיש צו מניעה כנגד הפיטורים, אם אכן זוהי הסיבה היחידה, אך כמובן עליך לפנות לעו"ד העוסק בדיני עבודה ולהביא את כל הפרטים והמסמכים והוא ישקול מה סיכוייך בבית הדין לעבודה וזאת יש לעשות מייד, לפני שתתחיל שנת הלימודים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר