פוטרתי ממקום עבודתי לאחר 7 שנות עבודה.נפתח לי ביטוח מנהלים לאחר שנה וחצי עבודה שלשם הופרשו פיצויים ועל המעסיק להשלים את יתרת הסכום לפיצויים.
מתי על המעסיק לשלם לי את החלק שלו(ההשלמה שלא דרך הביטוח)?
החשבת שכר טוענת שהמעסיק מפריש בעצמו לקופת פיצויים בבנק וכדי להוציא משם כסף לשלם לי את ההפרש פיצויים הוא צריך אישור ממס הכנסה ולהגיש טפסים וזה לוקח זמן-האם היא צודקת?למה זה עינייני איפה הוא " שומר "את כספו לשעת הצורך?
את צודקת לחלוטין, זה לא צריך לעניין אותך לחלוטין. המעסיק אמור להעביר את החלק היחסי עד יום תשלום המשכורת האחרונה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
פיצויי פיטורים יש לשלם ביום האחרון של העבודה. ועד 15 ימים לאחר סיום העבודה. אם הם משולמים לאחר מכן ועד 30 יום לאחר תום העבודה הם נושאים הפרשי הצמדה בלבד וואם הם משולמים עלאחר 30 ימים לאחר תום העבודה , ניתן לתבוע פיצויי הלנת פיצויי פיטורים מיום סיום העבודה ועד התשלום בפועל בשעור של 20% מסכום פיצויי הפיטורים בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, על המסיק לדאוג לכך שתקבל את הסכום תוך המועדים האמורים, בין אם הכסף בידו ובין אם הוא מופקד בקופת פיצויים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר