שלום ,
אני התפטרתי במהלך חודש יוני השנה לאחר תקופת עבודה של שנתיים.
לזכותי 26 ימי חופשה שצברתי.
ב 10.7 כאשר נכסה משכורת של חודש יוני , לא קיבלתי את הכסף על ימי חופשה שצברתי .
שלחתי מייל למעסיק בנוגע פדיון ימי החופש והוא ענה שרק ב 10.8 יכנס הכסף על ימים אלא.
ראשית כל רציתי לדעת האם מותר למעסיק לשלם לי אחרי חודשיים ?
האם הבקשה שלי לפדיון ימים ששלחתי במייל הינה קבילה או שיש צורך לשלוח מכתב מודפס .
במידה וחרג מהתקופה שהיה אמור לשלם, האם אני יכול לתבוע ולדרוש פיצוי ?
בנוסף רציתי לדעת כמה פעמיים במהלך התקופה שבה עבדתי (שנתיים וחודשיים) הייתי אמור לקבל דם הבראה ?
תודה מראש
מעסיקך היה אמור לשלם לך פדיון חופשה עם המשכורת האחרונה. אין על תשלום באיחור של פדיון חופשה סנקציה של פיצויי הלנה, אלא מחובתו לשלם את הסכום עם הצמדה וריבית.
בימינו גם מכתב במייל תופס אם יש לך הוכחה שהתקבל.
מגיע בגין תקופת עבודתך דמי הבראה עבור שנתיים והחלק היחסי של חודשיים. אך לאחר סיום עבודה חובת המעסיק לשלם רק בגין שנתיים אחרונות,
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לגבי התשלום בחודש יוני- התשובה תלויה בשאלה מתי התפטרת. על כל פנים, על המעסיק היה לשלם לך את הכספים בחודש אוגוסט.
אפשרי לתבוע על הלנה, אך בתי משפט בד"כ לא פוסקים זאת.
ככל שהם קבלו את המייל שלך (יש לך אישור) אז המייל מספק. הייתי מציעה לך, ליתר ביטחון, לשלוח גם מכתב רשום.
החישוב הנכון לדמי הבראה הוא לפי חישוב הוותק שלך, דהיינו, מספר הימים המתאים במכפלת הסכום הקבוע לאותה שנה (מחשבים גם חלק יחסי מהשנה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר