שלום,
כחודש לאחר לידת ביתי יצרו עימי קשר ממקום עבודתי בטענה כי התפקיד אותו איישתי מבוטל ואם ארצה לגשת לתפקיד החדש שמחליף אותו אוכל רק אצטרך לגשת תוך שבועיים לבחינות ( ביטול תפקיד אחראית צוות ומינוי של ראש צוות). היות והייתי חודש לאחר לידה סירבתי לבצע יום בחינות ובכך נותרתי ללא תפקיד בחברה. אני אמורה לחזור מחופשת לידה בחודש הקרוב ושאלתי היא האם ניתן לשים אותי בתפקיד נציגה? או שצריך למצוא לי תפקיד באותה רמה ? חשוב לי לציין שאף בחוזה ההתקשרות עם אותה חברה אני מועסקת כאחראית צוות.
תודה מראש על התשובה
על פי ס' 9 ג(1א) לחוק עבודת נשים חל איסור על מעביד לפטר עובדת שחזרה מחופשת לידה (לאחר שנעדרה תקופה המותרת להעדרות על פי דין ) בתקופה של 60 הימים הראשונים לאחר חזרתה, אלא אם התקבל אישור לכך של שר התמ"ת.
ס' 9א. קובע כי חל איסור על מעביד לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור, אלא בהיתר של שר התמ"ת ולא ינתן היתר כאמור אם הפגיעה היא לדעתו בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה.
לכן, לאחר שתשובי לעבודה אסור לפגוע בהיקף משרתך ובהכנסתך במשך 60 יום. אך אם יהיה בידך להוכיח כי נתנו לך תפקיד ברמה נמוכה יותר, משום שילדת או על מנת שלא תסכימי לקבלו ותתפטרי, הרי שזוהי אפליה בניגוד לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה ותהיה לך עילת תביעה כנגד מעסיקך.
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר