שלום רב,
אני עובדת בחברה פרטית מזה כשנה וחצי. אחרי שמונה חודשי עבודה הודעתי רשמית על היותי בטיפולי פוריות. מאז, כבר חצי שנה שאני מתמודדת עם יחס מחפיר שהתחיל מצד המנהל הישיר שלי, דרך הסמנכ"לית וביום חמישי האחרון הגיע גם מהמנכ"ל. הוא אסף כמה מאנשי ההנהלה כדי שישמשו לו עדים, ניגש אליי וליד כולם צרח עלי והאשים אותי שאני עושה המון טעויות ומחבלת לו בעסק, קילל וגידף, העיף לעברי ניירת שהייתה לי על השולחן ודרש שאעזוב הכול ואסתלק הביתה, שעה לפני סוף היום. הוא טרח להדגיש שהוא מסלק אותי עכשיו כי הרגזתי אותו ושהוא לא מפטר אותי. כששאלתי אם לבוא לעבודה ביום ראשון, אמר "נראה".
חשבתי שבלי מכתב פיטורין, יהיה קשה יותר להוכיח את הפיטורין (אף כי הקלטתי את כל האירוע והוא מתועד היטב) אז הבוקר (יום א') חזרתי לעבודה, אני מרגישה שטעיתי שבאתי כי אני מרגישה שיש ניסיון לטייח את שקרה ולעבור לסדר היום תוך התנכרות בוטה כלפי מצד ההנהלה וחלק מהעובדים שכנראה פוחדים.
כבר לפני מס' חודשים התחלתי לאסוף הוכחות שהם מנסים לייאש אותי כדי שאעזוב בעצמי ויש לי המון חומר כתוב ומוקלט.
כעת אני די אובדת עצות, מאוד רע לי, חוששת לטעות בעבודה מתוך לחץ ומתקשה להמשיך במציאות הקיימת.
אודה לעצה לגבי איך עלי להמשיך.
תודה ושבוע נפלא.
אלה
אלה שלום,
מדובר אכן בפיטורים ללא הודעה וללא שימוע וגם על בסיס העובדה שאת בטיפולי פוריות. אם הקלטת את האירוע הרי שכעת את יכולה לטעון ליחס מבזה והרעת תנאים בשל טיפולי הפוריות שלך.
המשיכי להקליט את מעסיקך, אני מניחה כי הוא יעשה טעות נוספת בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ראשית תודה רבה על העזרה, מאוד מעריכה...
אכן בסוף היום נקראתי ע"י רו"ח של החברה לשיחה שהיתה יחסית נעימה, היא הציעה לי שאעזוב בהסכמה והפיצויים יוגדלו בעוד משכורת אחת (מעליב כשלעצמו). זה הרגיש לי כמו ניסיון לשחד אותי. היא ציינה גם את האפשרות האחרת, שהם יפנו לתמ"ת וכלשונה זה בטח יקח כמה חודשים והרי שאני כביכול לא מסתדרת עם האנשים אז לא כדאי לי...
אמרתי לה שאני צריכה לחשוב על זה. האמת היא שאני לא כל כך יודעת איך להמשיך מכאן, כל המהלך הזה לא נראה לי תקין ואני לא רוצה לטעות.
אודה לך מאוד על עוד עצה קטנה.
תודה.
מדובר בהליך לא תקין לכל הדעות, המה גם שגם אם הם יפנו לתמ"ת עליהם להראות שעשו הכל על מנת ליתן לך הזדמנות כנה לעמוד על דרך הישר לכאורה.
בבקשה תנסי להקליט את חשב השכר שוב מציע לך את אותה הצעה, תאמרי לו שאת צריכה עוד כמה ימים לחשוב על כך ופני לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ואף בידיעתה של החשבת. בתחילת השיחה היא ביקשה שאראה לה שאני לא מקליטה ואמרתי לה שאני לא יכולה כי אני חייבת להקליט, זה משהו שמאוד יכול להגן עלי ועשה רושם שהיא קיבלה את זה. כמעט כל השיחה מוקלטת למעט הפסקה קצרה באמצע.
תודה רבה!!!
אם כן מדובר בניסיון לסחוט אותך ובוודאי שיש לך פה עילה מצויינת לתבוע אותם על אפלייה בהתבסס על טיפולי הפוריות שלך! תמשיכי להקליט (תמיד טוב שיש ראיות נוספות) בפעם הבאה שאחד מהם אומר לך דברים כמו כדי שתלכי הבית וכו'... קחי את דבריך לאחר שהקלטת אותם וראי עצמך כמפוטרת שלא על פי דין.
לאחר מכן, פני לייעוץ אישי בעניין זה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר