אני עובדת בתור גננת בגן פרטי במרכז הארץ מזה כשנה וחצי.
בעלת הגן אמרה לי דבר כזה לאחרונה:
"את זכאית על פי חוק ל 12 ימי חופש בשנה, אך בפועל הגן היה סגור 28 ימים
(10 ימים בחודש אוגוסט בחופשת הקייץ, 5 ימים בחג פסח, 4 ימים בחג סוכות ועוד 9 ימים בערבי חג) לכן בפועל היית ב 28 ימים בחופש בשנה ולכן אוריד לך מהשכר שלך 16 יום. 28 יום בהם הגן היה סגור בפועל ולא עבדת פחות 12 ימים שמגיעים לך על פי חוק"
האם זה חוקי? האם ימי החופש בהם הגן סגור לפי החלטת בעלת הגן כמו בחופשת הקייץ או בחג פסח וחג סוכות בעלת הגן יכולה לא לשלם עליהם וגם על ערבי חג בהם בעלת הגן החליטה לא לפתוח אותו ?
האם בנוסף לכך שהגן סגור בחגים מגיעים לי עוד 12 ימי חופש?
יש לציין כי אני עובדת 6 ימים בשבוע וזאת מתוך בחירה.
אודה מאוד לתשובה ברורה בנושא
תודה רבה
אני עובדת בגן פרטי כשלוש שנים וחצי כולם אומרים לי שאני זכאית לדמי הבראה ואני צריכה לבקש את זה בתלוש משכורת הנושא לא מוזכר בכלל אני מקבלת ביטוח פנסיהו ביטוח רפאי ויש לי כ 29 ימי חופשה בשנה כולל החגים שבהם המעסיקה לא עובדת אך ימים אלו משולמים לי השאלה שלי אם אני עובדת בגן פרטי המעסיקה שלי חייבת לתת לי דמי הבראה? תודה על התשובה.
עפ"י צו הרחבה עובד זכאי לקצובת הבראה רק לאחר השלמת שנת עבודה ראשונה במקום העבודה. קצובת הבראה תשולם עפ"י צו ההרחבה באחד מחודשי הקיץ בין חודש יוני ועד חודש ספטמבר אלא אם הוסכם או נהוג מועד אחר במקום העבודה.
פני למעביד והגיעי עימו להבנה לתשלום קצובת הבראה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר