אני עובד כמנהל אחזקה כ-12 שנה,היום קיבלתי תלוש משכורת ואז התברר לי שהמנהל החליט שכל מי שצבר מעל 50 יום ימחק,כך שלי נמחקו 117 יום.
נכון גם בחוזה העבודה רשום שמי שצובר מעל 50 יום הימים ימחקו,וזה נאמר גם בישיבות אבל עלי לציין שזאת הפעם הראשונה מאז שהתחלתי לעבוד (12 שנה) שהאיום מומש.
במקום העבודה נהוג לצאת לחופשה מרוכזת בפסח,סוכות וחופשה בקיץ,את החופשות הראשונות אכן אני מממש אבל את החופשה העיקרית בקיץ איני יכול לבצע כמו כולם מפני שתחום האחזקה רק אז מבצע את כל עבודות האחזקה ובדגש על צביעה של מאות מטרים מרובעים,וכך כשכל העבודים בחופשה אנחנו עדיין עובדים בכדי להכין את המקום לשנת פעילות חדשה ובקושי מספיקים לצאת למספר ימים,יש לציין שגם בחופשה המרוכזת יש אירועים וזה מחייב המצאותם של אנשי אחזקה וניקיון.
לצאת מתי שהמנהל רוצה שאצא פשוט לא מתאים לי ולעובדי,הילדים בלימודים האישה עובדת ומה אני יעשה לבד בבית?
לא יתכן שימים שעבדתי בפועל לא אקבל עליהם שכר.
מאוד הייתי רוצה ביחד עם העובדים שלי לצאת כמו כולם לחופשה מרוכזת ומה לעשות זה לא מסתדר ואנחנו מבינים זאת עובדים במרץ בכדי להכין את המקום לפעילות ...
האם דין עובדי האחזקה זהה לעובדים האחרים? היכן שיקול הדעת שמצופה ממנהל מתחיל? היכן ההגיון? לבוא ולמחוק לעובד שצובע את המבנה שגודלו למעלה מ- 3000מ"ר למרות שהוא עובד ורשום כעובד ניקיון מאז התקבל לעבודה לפני כ- 11 שנה ומשתכר כ-3800 ש"ח ואב ל-5 ילדים..פשוט בושה,במקום שיקבל בונוס על עשרות אלפי השקלים שחוסך למקום העבודה מידי שנה זאת התודה של המקום...פשוט בושה וחרפה.
אני עברתי ניתוח של קרע בגידים מתאונת עבודה,וקיבלתי תעודת מחלה במצטבר בלמעלה מחודשיים וכעבור 9 ימים התיצבתי לעבודה כי המקום חשוב לי,והאחריות מתוף תפקידי כמנהל אחזקה..זה מה שמגיע לי שימחקו 117 יום מהחופשה הצבורה שעלותם כ- 45000 ש"ח? זאת התודה? זאת הערכה?
ואם לא דיי בכך הזילזול בי ובעובדים בצורה שזה נעשה,פשוט המנהל נתן הורה למחוק וזה הופיע בתלוש.
אני מבקש לדעת האם יש מקום לתבוע את מקום עבודתי למשפט? ומה הסיכוי?
אודה לכם מאוד על היעוץ וההכוונה בנושא.
ראשית, מדובר בסוגייה לא פשוטה בכלל! מקום העבודה התריע שהוא יעשה את המעשה, אך אתם סברתם כי בשל העובדה כי לא נהג לעשות כך, אזי גם הפעם זה לא יעשה. אך... בשל העובדה, כי עבדתם בזמן חופשת הקיץ ולא קיבלתם על כך שכר מעמידה את כל העניין בשאלה מאוד גדולה.
עליכם לפנות לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר