שלום רב,
אני עובדת כקופאית בסופר קטן שרוב העובדים בו הם קרובי משפחה.אני עובדת במקום כמעט שלוש שנים מתוכן שנתיים תחת אותו מנהל ויש קופאית אחת במשמרת. אין לי כיסא אני יושבת על כמה ארגזים שבהם מובילים חלב. ברוב הפעמים שאני מבקשת מהמנהל של החנות להחליף אותי לשירותים הוא עושה פרצוף. בחלק מהפעמים הוא שואל "כמה פעמים ביום את הולכת לשירותים" או "אם יש לך בעיה רפואית תלכי ותפתרי אותה". כשאני מבקשת לצאת להפסקה בכדי לאוכל תמיד הוא מתלונן : "מוקדם מידי", "מאוחר, היית מבקשת מפלוני לפני שהוא סיים לעבוד" "כמה את אוכלת?" וכדומה במקרים אחרים הוא אומר "בסדר" ופשוט משאיר אותי לחכות חצי שעה- ארבעים דקות ולפעמים גם שעה ויותר. היום הוא ואחד העובדים עשה מעשה חמור ביותר: כשלא ראיתי הם הכניסו לי פלפל שטה גרוס לתוך הסלט שאותו הייתי אמורה לאכול (כמובן שהוא הלך לפח) פניתי לבוס שלי בדרישה שיכנס למצלמות ויראה מי עשה את זה, הבעיה שהוא מתחמק (שוב, הוא בן דוד של המנהל שלי ומן הסתם ינסה להגן עליו) ולא נראה לי שיטפל בזה כראוי. השאלות שלי הן: 1. מה עליי לעשות? 2. האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים? 3. הבנתי שבמקרים כאלו חובת ההוכחה היא על העובד, אין לי כל כך איך להוכיח את הדברים ומה שצולם במצלמות האבטחה עלול להימחק ע"י הבוס. מה עושים? סליחה על האורך של הסיפור ותודה מראש על הכל. חסרת אונים רותם
אם תוכל להפנות אותי למקום בו אוכל לקרוא את הסעיף בחוק לפיו אם ישנה סוג של התעללות מצד מעביד או עמית לעבודה ניתן להתפטר ולדרוש פיצויים. תודה.
ראשית יקירתי, מדובר בהתנהלות שאינה ראויה לכל הדעות, הן עניין העובדה שלא נותנים לך לשבת על אמצעי ראוי (יש פסיקה עדכנית בעניין בפיצוי כספי לא קטן), ההתעללות אינה ראויה גם כן. מה שעליך לעשות, זה ראשית לצלם את אותם ארגזי חלב עליהם את יושבת (אפשר לעשות את זה גם בפלאפון) או אפילו לעשות סרטונים, להקליט את הבוס מדבר אליך בשפה לא יפה וכו', באם הוא ימחק את הסרטים שיש לו במצלמות המעקב חובת ההוכחה תהיה עליו כאשר הוא מונע ממך ראיה.
עליך לפנות לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר