שלום, הוריי מתגוררים בשכונת מצוקה במרכז הארץ ועד לפני 3 שנים גרתי איתם. לפני שלוש שנים שכרתי דירה בקיבוץ בצפון והתחלתי את לימודיי במכללה קרובה (בצפון כמובן). חשוב לציין שלא שינית כתובת בת.ז, אך קיבלתי תעודת תושב מהקיבוץ בו התגוררתי. כמובן שקפצתי מידי פעם לבית הוריי לבקרם, אבל רב מגוריי היו בקיבוץ. בזמן לימודי עבדתי במקביל במכללה כשנה וחצי. כיום, אני מסיים את לימודי ועובר לבית הוריי. שאלתי, האם אני זכאי לפיצוי פיטורין. חשוב לציין שהעיר בה הוריי מתגוררים לא נחשבת איזור חקלאי או איזור פיתוח, אך השכונה היא שכונת מצוקה בוודאות. אשמח לתשובה...
אילו היית עובר מבית הוריך לקיבוץ וגר שם לפחות חצי שנה, היית זכאי לפיצויי פיטורים במקרה של התפטרות ממקום עבודתך. אבל במקרה שלך - אינך זכאי.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אכן עברתי מבית הוריי לקיבוץ, חיית בקיבוץ כ- 3שנים ועבדתי במכללה ליד הקיבוץ. השאלה היא הפוכה - עכשיו אני חוזר לבית הורי ועובר מהקיבוץ לבית הוריי. האם אני זכאי לפיצויים
כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת - התשובה היא לא
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר