יש לי עובד החל מ2006, אנחנו עובדים מול רואה חשבון וסומכים עליו , לפני שנתיים העובד היפנה את תשומת ליבנו לכך שאנו משתייכים לצו הרחבה ולכן אנו צריכים לשלם עבורו 6% נוספים . מלבד זאת ההפרשים ששילמנו היו מחצית ממה שהיינו צריכים בטעות של רואה החשבון,מסתבר שצברנו חוב ללא ידיעתנו , כמו כן גם ההפרשות של העובד לא היו מעודכנים. נכון להיום עדיין לא הוסדר החוב , אנו רוצים לשלם את כל המגיע השאלה אם ניתן לחכות לפיטורין כדי לשלם את המגיע, ואם אני אכסה את החוב עכשיו האם החוב מוטל גם על העובד? האם יש לי את הזכות לבוא בתלונה אל רואה החשבון שלי ואף לנקוט באמצעים, כיוון והחוב מגיע לסכום מאוד גבוה שנוצר עקב אי הידיעה ואין ביכולתנו לשלם כרגע את כל הסכום מיידית, האם ניתן לפרוש לתשלומים? מה החוק אומר לגבי הנושא?. חשוב לציין שכל החוב נעשה ללא כוונה , אנו עומדים בכל תשלומי המיסים , וחשוב לנו לא להסתבך ולא לצבור חובות!
תודה מראש,
סיגל
אני מציעה לכם בעתיד, להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני עבודה ולא עם רו"ח.
נסו להגיע עם העובד להסדר. אם לא תצליחו פנו לעו"ד והוא יסייע לכם.אם העובד ממשיך לעבוד אצלכם, נראה לי כי ירצה להסתדר עמכם ולא לתבוע אתכם.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר