אני עובד באבטחה..יצאתי לקורס של שבועיים ולפני היציאה לקורס חתמתי על חוזה שמחייב אותי לעבוד במשך שנה ואם אני מתפטר אני צריך לשאת בכל העלויות הכספיות הכרוכות
לא פירטו מהי עלות הקנס
השאלה היא-האם כשארצה להתפטר לאחר 8-9 חודשים החברה יכולה לנקות משכרי את ההפרש של עלות הקורס? או בכלל לתבוע אותי?
ועוד שאלה..אם הם מפרים חוזה כמו למשל לא משלמים את מלוא השעות ..אני יכול להתפטר מבלי לשלם את הקנס?
ושאלה אחרונה-מחייבים אותי לעשות חידוש של רשיון נשק לשלם עליו בעצמי
האם אני מחוייב לשלם את חידוש הרשיון נשק? או שזה צריך לבוא על המעסיק (מכיוון שהאינטרס שלו הוא שאני אעבוד אצלו) ??תודה על העזרה :)
לשאלתך הראשונה - אכן ניתן לחייב אותך לאחר התפטרות בעלות ההכשרה בקיזוז הזמן שעבדת בפעול.
במקרה של הפרת חוזה על ידי החברה ניתן לטעון, כי מעשיה גרמו לה לוותר על הסנקציה של תשלום הקנס שכן אינך עובד בחברה בשל מעשיה.
באם אתה אמור להיות חמוש במקום העובדה, ראשית יש לעבור על הסכם העבודה ושנית, לעניות דעתי עליך לחייב את החברה לשלם את עלות חידוש רשיון הנשק באם לא הייתה לך כל כוונה לחדש אילו לא ביקשו זאת ממך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר