אני עובד במשמרות מכיוון שאני סטודנט.
אני חתום על חוזה שאומר שמינימום משמרות בשבוע הינו 4 ימים.
בזמן מבחנים אני נאלץ לקחת כמה ימי חופש כדי ללמוד וזה גורם לפחות מ- 4 משמרות בשבוע.
המעסיק לא מקבל את זה כי מבחינתו זו אי עמידה בהסכם והוא איים לא לשבץ אותי משמרות כל החודש.
האם זו לא נקרא הרעה בתנאי ההעסקה?
האם דין התפטרות במקרה זה הוא כדין פיטורין?
אתה אכן זכאי לימי חופשה בהתאם לוותק שלך.
יחד עם זאת, הזכות לקבוע את מועד החופשה נתונה בידי המעסיק שלך (אלא אם כן לא יצאת לחופשה למעלה משנה).
בנסיבות אלו, הייתי מציעה לך לפתור את המחלוקת בינך לבין המעביד מבלי להתפטר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה...
חשוב לציין שלקחתי כמה ימי חופש (בתשלום) השנה בגלל הלימודים.
היתה לי שיחה עם המעביד והוא מבחינתו איים שבמידה ולא אתן יותר, אז הוא לא ישבץ אותי למשמרות בחודש ואפילו בחודשיים הקרובים.
מה קורה במקרה שאין לי ברירה אחרת? מה האפשרויות?
במידה ואתה לא יכול לתת לפחות 4 משמרות בשבוע בהתאם להסכם, ובמידה והמעסיק נתן לך ימי חופשה על פי חוק, אין לך ברירה אלא להתפטר מעבודתך, ולמצוא עבודה גמישה יותר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה..
אני מניח, שלא יהיו לי שום זכויות של קבלת פיצויים מהעבודה...
האם יש זכות למעביד לא לשבץ אותי למשמרות כל החודש ולאיים לעשות זאת בחודשיים הקרובים?
האם זו זכותו הלגיטימית של המעביד? מותר לו?
כפי שאמרתי לך, רצוי שתנסה לפתור את המחלוקת עם המעביד.
עקרונית המעסיק לא יכול לאיים עליך, אבל מצד שני אם תגיע לבית הדין, אזי המעסיק יטען שאתה הוא מי שהפר תחילה את ההסכם.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה שוב על התגובה...
בדקתי את החוזה, שם רשום ששעות העבודה והמשמרות הן לפי תנאי החברה ומתעדכנים מעת לעת ע"י ראש צוות או מנהל (לא רשום מה דרישת המינימום אבל כן אמרו לנו בהתחלה ואני לא חושב שחתמתי על זה).
האם המנהל יכול לבטל או למנוע שיבוצים למשמרות בחודשיים הקרובים?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר