שלום
התפטרתי ממקום עבודתי (פנימייה) בשל הצורך לטפל בשלושת ילדי (תאומים בני שנתיים וילדה בת 4.5). שעות העבודה היו מפוצלות, עבודה עד שעות הלילה המאוחרות, שבתות, וכו'. עד עכשיו היתה לי עזרה מחמותי אך כעת קשה לה מאוד בשל מצבה הבריאותי ואין באפשרותה לעזור לנו כלל.
עבדתי במשך 6 שנים, הייתי עובדת טובה, השקעתי והענקתי הרבה לחניכים בפנימייה. בשל המצב בבית, כפי שציינתי, החלטתי לעזוב על מנת לחפש חצי משרה שתאפשר לי לגדל את ילדי.
בשיחה שערכתי עם מנהלת הכפר היא הבהירה לי בצורה חד משמעית שאני לא אמורה לקבל את הפיצויים מפני שאיני חתומה על סעיף 14 ומפני שאינה רוצה לעודד עובדים נוספים להתפטר עקב העובדה שהתפטרתי לאחר פתיחת שנת הלימודים. בחוזה העבודה לא כתוב מתי אנחנו רשאים להתפטר.
הבהרתי לה שאין לי ברירה, אני חייבת להיות בבית יותר.
מה אני יכולה לעשות על מנת לקבל את הפיצויים שלדעתי מגיעים לי?
דרך אגב מספר רב של מדריכים אשר התפטרו בתקופת החופש הגדול בשנים האחרונות קיבלו פיצויים.
לא מגיעים לך פיצויי פיטורים כי התפטרת לאחר התקופה הקבועה בחוק לפיטורים המזכים בפיצויי פיטורים. אם תצליחי להוכיח בבית הדין לעבודה כי קיים נוהג לשלם פיצויי פיטורים במקום עבודתך (20 מקרים או בכל המקרים שלמו) ואותך מפלים, תזכי גם את בפיצויים
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר