שלום,
יצאתי לחופשת לידה +חל"ת בסוף ינואר, לאחר וותק של כשלוש שנים במשרה מלאה.
באוגוסט היבעתי את רצוני לחזור לעבודה בדצמבר, התשובה שקיבלתי היא שכרגע אין משהו שמתפנה , ושאולי יתפנה בדצמבר משהו. לאחר חודש פניתי אליהם שוב בבקשה לחזור בדצמבר ונאמר לי שיש משרה חלקית שתתפנה בדצמבר.
הבהרתי למעביד שלפי החוק אני אמורה לקבל את אותם תנאים ואותו שכר. תשובתו הייתה שאי אפשר לשלם שכר של משרה מלאה על משרה חלקית ושיחזרו אלי, לא חזרו.
הבנתי שאין לי מה להמתין לדצמבר מכיוון שאין למעסיק עבודה עבורי, ונרשמתי ללימודים.
מכיוון שנאמר לי שאין עבודה, פניתי למעביד בבקשה לקבל מכתב פיטורים . המעביד הסכים והעביר את הבקשה לעו"ד ,עו"ד אסר על הפיטורים והציע להחזירני לעבודה, זאת לאחר שהתחייבתי לתוכנית לימודים, דמי הרשמה +דמי לימודים.
ברצוני עוד לציין שחוזה העבודה שלי מתחדש כל שנה בתחילת ספטמבר , ולא בוצע איתי חידוש חוזה.
שאלתי היא:
1)האם למעסיק מותר לטעון שאין לו משרה בתאריך שבו אני אמורה לחזור לעבודה ולאחר חודשיים לשנות את טענתו.
2)האם מקרה זה הינו בגדר פיטורים.
3)האם אני רשאית לבקש פיצויים מיוחדים ( 60 יום ימי איסור פיטורים+30 יום התראה).
אכן, הנך זכאת לאור העובדה כי מקום העבודה לא השיב לפנייתך ולא החזירך לעבודה כמתחייב על פי חוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר