איך מחשבים את סכום המשכורת לצורך פיצויים - לפי "נטו" או "ברוטו" ?
ועוד שאלה : לפי החוזה הייתי חייב לעבוד חודשיים בשנה במשך שעות כפולות מאשר שאר החודשים - תמורת שכר כפול מאשר יתר החודשים.
הפיטורים שלי היו בתום אותם חודשיים.
השאלה היא: האם השכר הגבוה יותר שקיבלתי באותם חודשיים נחשב כחלק מהמשכורת לצורך הפיצויים או שזה נחשב ל"שעות נוספות" שאינן חלק מהמשכורת?
(ואני מדגיש שוב: ה"שעות נוספות" האלו היו חלק מהתחייבותי בחוזה העבודה)
תודה!
אני עבדתי במוסד לימודים פרטי, כאשר באותו מוסד למדו גם בימים שלא לומדים לפי משרד החינוך.
לפי החוזה התחייבתי לעבוד כמובן בכל הימים בהם לומדים באותו מוסד - כולל בימי חופשה לפי משרד החינוך.
בקשר לשכר, נאמר בחוזה כי "העובד זכאי לתשלום נוסף עבוד כל יום עבודה שבו יעבוד אצל המעביד , אם יום זה מוגדר כיום חופשה במשרד החינוך. תעריף לתשלום נוסף לשעת עבודה של מ"מ יהיה סך X ש"ח".
בהתאם לכך קיבלתי בחודשיים של החופשה שכר כפול מאשר חודש רגיל.
כאמור פוטרתי בתום אותם חודשיים, והשאלה היא: האם יש לחשב את השכר הנוסף (לפחות בשקלול לכל השנה) לצורך הפיצויים או לא?
ועוד שאלה: האם דמי מעונות נחשבים לצורך פיצויים?
תודה!!!
כעקרון לעובד במשכורת חודשית הפיצויים הם סך ממוצע של 12 משכורות אחרונות ברוטו לא כולל תוספות כגון: דמי נסיעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר