אני עובדת כ 10 שנים במשרד ממשלתי (מחשוב) דרך חברת מיקור חוץ. במכרז החשכ"ל הספק ש"גזר עלי קופון" לא זכה באשכול הרלוונטי. נאמר לי ע"י נציגת החברה (אישית וטלפונית)שלא אוכל לעבוד דרך החברה ושעלי לבחור מבין מגוון החברות שכן זכו במכרז. אני עומדת בפני מעבר לחברת מיקור חוץ אחרת. האם החברה מחוייבת לשלם לי פיצויי פיטורים? ואיך אוכל לדרוש אותם במידה ויעשו לי בעיות?
יש לציין שממשכורתי הופרשו אחוזים כלשהם לקופת פיצויים במהלך 10 השנים.
השאלה שלך לא קלה ויש לבדוק אספקטים רבים לפני מתן תשובה ורצוי שתפני לייעוץ משפטי מסודר. בעקרון אם את ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה פיזי, אינך זכאית לפיצויי פיטורים בשלב זה. יש לבדוק מה ההסכם בין המדינה לחברה בה עבדת - לעניין זה. מצד שני, אם תמשיכי לעבוד ובסוף לא ישולמו לך פיצויים תוכלי לתבוע אותם מהמדינה שהינה מזמין השירות. יש גם אפשרות שהחברה בה הנך עובדת תציע לך עבודה במקום אחר או שאת תדרשי זאת ואם לא יהיה לה הצעה כזו, היא תהיה חייבת לשלם לך פיצויי פיטורים .
כל זה בקליפת אגוז.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר