התחלתי לעבוד בחברת הייטק בתפקיד זמני מ-02/11 למשך חצי שנה בתור מחליפה לחל"ד. חשוב לציין שאני עובדת חברה ולא דרך כ"א. העובדת לה שייך התפקיד חזרה באוגוסט לאחר לידת בנה ה-3 לחצי משרה אחרת בכלל ואני נשארתי באותו תפקיד, כאשר האריכו לי את החוזה הזמני לעוד 4 חודשים ( קרי עד סוף דצ'= סה"כ כל התקופה היא 11 חודשים). להלן שאלותיי: האם בכלל מותר להעסיק באופן זמני עובד לתקופה שעולה על 9 חוד' גם אם איני עובדת קבלן? אם כן, האם אהיה זכאית לכל הקופות והפיצויים לאחר 11 חוד' ( כי זה חודש פחות משנה)? ודבר נוסף, אני כעת בהריון בשבוע 11 וטרם סיפרתי על כך למעסיק. האם כדאי לי לספר לו כך בחודש הקרוב כדי שבמידה ויחליטו בסוף דצ' שאין מקום להשאיר אותי כקבועה לא יוכלו לסיים את חוזה ההעסקה עימי מכיוון שאני עובדת למעלה מחצי שנה או שהאם בשל העובדה שלחוזה יש תוקף הוא גובר על כך ואין לי מה לעשות כנגד זה?
נ.ב- מאוד מרוצים מעבודתי והשיקול אם להשאיר אותי או לא נובע מכך שאם העובדת לא תסכים לחזור למשרה מלאה היא תפוטר או שיהיה דיון תקציב בסוף דצ' ואז ירחיבו את המחלקה ושתינו תישארנה.
ראשית, הסיטואציה שבה את נמצאת בה הינה מעט בעייתית, שכן למרות הזמן שאת מועסקת בחברה, הרי שאת מועסקת בחוזה זמני כך שגם אם תודיעי למעסיקך שאת בהריון כעת, כל מה שהוא צריך לעשות זה לפנות לתמ"ת ולכאורה הוא יקבל אישור לפיטורים שלך שכן לא הייתה לך ציפייה ריאלית להשאר במקום העבודה הזה.
המתיני עם הודעת ההריון לאחר שידעו אם את נשארת או לאו, באם יחליטו שאין מקום להשאירך אז תודיעי על ההריון דבר שיגרום אולי "למשך" של זמן לטובתך עד מתן היתר ממוסד התמ"ת לפיטוריך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר