שלום רב
לפני כשנה שברתי את קרסול הרגל לאחר מס חודשים נאלצתי לעבור ניתוח באותו איזור, הפציעה הוכרה כתאונת עבודה ע"י ביטוח לאומי. לאחר הניתוח לא עבדתי 8 חודשים וכשחזרתי לעבוד חזרתי ל 4 שעות עבודה ביום ,בהנחיית הרופא המנתח ורופא תעסוקתי .
משום כךבמקום העבודה שינו בתלוש המשכורת את חלקיות המשרה לחצי האם ע"פ החוק זה מותר ??הרי ששינוי בחלקיות המשרה אפילו לתקופה קצרה פוגע בהבראה פנסיה וכו , גם חישוב שעות העבודה שלי נעשה בהתאם , אציין כי בעקבות השהייה בבית נגמרו ימי המחלה והחופשה שהיו לזכותי .
שאלה נוספת האם אמורים להחזיר לי את הימים שקוזזזו לאחר שביטוח לאומי הכיר בפציעה זו כתאונת עבודה וקבע לי אחוזי נכות מעבודה?
העסקתך מחוייבת להתבצע עפ"י הנחיית הרופא התעסוקתי ובהתאמה למשרתך כך גם תשלום השכר.
בגין ימי הפגיעה הבטל"א היה אמור לשלם לך שכר עד 90 ימי פגיעה (75% מהשכר ב-3 החודשים לפני הפגיעה) או תשלום השכר ע"י המעביד עפ"י תקנה 22.
אתה יכול לתבוע אתהבטל"א בגין נכות מעבודה וכן, חבות מעביד או הגורם לתאונת העבודה בגין הפסד השכר וימי המחלה וכן את הביטוח הפרטי בגין פגיעה באובדן כושר העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר