שלום, אני עובד כ - 5 חודשים בחברת כח אדם בשמירה בתור סורק, כאשר חתמתי על החוזה אז מצויין שם שהודעה על התפטרות תיהיה ב 45 יום, עד כמה שאני יודע על פי החוק אני אני אמור להודיע על כול חודש יום זאת אומרת 5 ימים, האם בזה שאני אתן למעביד שלי מכתב התפטרות זה אחשב כהפרת חוזה ? אני מחוויה לפעול לפי החוזה או שאני צריך לפעול על פי החוק ? כמו כן רציתי לדעת דבר נוסף כאשר הייתי בראיון הראשוני נאמר לי כי אין הסעות ממקום מגורי ועל כן אני הסכמתי מרצוני להגיעה עם הרכב לאחת מנק׳ האיסוף הקרובות אליי שנמצאת במרחק של 35 ק״מ לפחות...ברצוני לציין כי לא קיבלתי על זה החזר נסיעות כי החברה מקיימת הסעות לעבודה ועל כן זאת הייתה הסכמה שלי האם עכשיו שלאחר 5 חודשי עבודה אני מרגיש כי זה לא נוח לי וכי אני מבזבז המון דלק שלא מוחזר לי כאמור אז אני יכול לטעון לזה כסיבה להתפטרות שבעצם החברה לא תדרוש ממני קנס על ההכשרה שעברתי בת 10 ימים ובחוזה מצויין שבמידה ואני מתפטר לפני תום החוזה ( 12 חודשים) אז אני אשלם קנס של 900 שקל על כל חודש שנותר לעבודתי או 600 לא זוכר האם הסיבה הזאת שציינתי היא מספיק מוצדקת מבחינת בית דין לעבודה במקרה ובו אני אצטרך לשלם את הקנס ?
אשמח לעזרתכם, תודה מראש שלומי
ההודעה המוקדמת שעליך לתת על פי דין היא 5 ימים. לעניין הקנס יש לבדוק את החוזה שלך ולראות מה נכתב בדיוק לגבי הקורס שעשית. מכל מקום, אם התחייבת והסכום סביר, הרי עליך להחזיר, לפחות את החלק היחסי שנותר עד לסיום 12 החודשים. מכסימום הנסיעות שמעסיק חייב לשלם הוא כ-24 ש"ח ליום (דהיינו שני אוטובוסים לכל כיוון) אם ההסעות באות במקום שני אוטובוסים לכל כיוון, אין המעסיק חייב לשלם לך מעבר לכך.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
