עבדתי במקום מסויים שנה ושמונה חו' ופוטרתי (עבדתי לפי שכר שעתי) הבנתי שמגיע לי 18 ימים של הודעה מוקדמת. א. האם זה נכון? ב.האם זה כולל את שישי שבת או שזה 18 ימי עבודה נטו? ג.אני חתומה על חוזה של 6 ש' כשבפועל בחודשים האחרונים עבדתי לפחות 8 ש' ויותר (אך לא לפי חוזה חדש בכתב) המעסיק טוען שעל ימי הודעה מוקדמת אני אמורה לקבל לפי ממוצע השעות של השנה האחרונה ולא עפ"י חוזה העבודה (ואני מדגישה שבחודשים האחרונים עבדתי 8 ש' ויותר..רק שפשוט לא דאגתי שישנו את חוזה העבודה בפועל) כך שלפי החישוב שלו מגיע לי רק לפי 5 ש' ביום וככה הוא גם נתן לי בתלוש, מה באמת מגיע לי ואיך אני יכולה לדעת שקבלתי את כל מה שמגיע לי ?(גם בקשר לפיצויים שמגיעים לי ואני אמורה לקבל בהמשך)
אכן, חישוב השעות הוא לפי ממוצע חודשי של 12 החודשים האחרונים . עבור השנה הראשונה מגיע 14 ימים ועבור כל חודשיים בשנה השניה מגיע יום אחד, לכן, מגיע לך הודעה מוקדמת של 18 יום. חישוב הימים הוא קלנדרי, דהיינו כולל ששי שבת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר