הנדון: בקשה לסיוע משפטי.
אדון או גברת נכבדים שלום רב,
בנובמר 2010 התחלתי לעבוד בחברת מחשוב בע"מ.
התחלתי בעבודה כבקרית שטח, עובדת שעתית לפי פרויקטים שלא קיבלה כחוק ימי חופש או ימי מחלה, לא שכר על חגים ולא דברים רבים נוספים ועל כך יש עדות בתלושי המשכורת הראשונים שלי כעבודת בחברה.
עם הזמן עברתי לעבוד בתור מנהלת פרויקטים של לקוח סמוי, במשרה רחבת היקף, אך שוב ללא חוזה כתוב.
המשרה הייתה בהתחלה משרת סטודנט וסוכם שאגיע מספר פעמים בהתחלה למשרד ולאחר מכן אמשיך ואעבוד רוב הזמן מהבית, אולם בפועל המצב לא היה כך והמשרה החלה לכלול שעות מאוד מאוד לא נוחות שיצרו מצב בו התקשרו להגיד לי (כשהייתי בחופשת הסמסטר ורציתי לעבוד) לא לבוא חודש ולאחר מכן כשהתחלתי ללמוד החלו לבקש ממני לבוא כל יום ל9 שעות ומעלה מבלי התראה מראש ועם כעס אם אינני יכולה לעבוד את מכסת השעות הרצויה לחברה.
כמובן לא הייתה כאן תוספת על שעות נוספות ולא היו גמולים מסוג כלשהו כולל פנסיה (לכך רק הצלחתי לדאוג בחודשים האחרונים), חופשים או חגים.
לא הייתה שום התחייבות מצד החברה אלי וגם אם לקחתי חופש והודעתי להם שמספר ימים אהיה בחו"ל, אז למרות שזאת משרה חלקית כעסו עלי וגרמו לי להרבה עוגמת נפש.
תשלומי השכר מאת החברה ניתנו מידי חודש בעיכוב של בין יומיים ל15 ימים, כאשר הצ'ק עצמו נחתם על התאריך ה10 לכל חודש למרות שבפועל הוא ניתן באיחור.
כמו כן נאלצתי לשקר למועסקים על ידי ולבקרי השטח עליהם הייתי אחראית ולומר (על פי המנהלת האדמיניסטרטיבית והמנכ"ל) שיש עיכובים בדואר, שהצ'קים כבר נשלחו ותירוצים שקריים אחרים כשבפועל הצ'קים לא היו מוכנים בזמן כמעט כל חודש בחודשו, כששאלתי את המנכ"ל על כך החודש הזה הוא ענה לי כי: "אם החברות שאנחנו עובדים עבורן לא משלמות לי בזמן אני לא יכול לשלם לעובדים שלי בזמן ואם יש לנו בקרים בעייתיים אל תעבדי איתם יותר" (כשבבקרים בעייתיים הוא התכוון לבקרים שעובדים ומצפים לקבל את משוכרתם בזמן הנקוב.
כמו כן לא קיבלתי תמיכה מכלל העובדים הקבועים של החברה שמקבלים את התשלום בהפקדה לחשבונם מידי חודש ב10 לחודש, "תענוג" שנמנע ממני היות וזה עולה לחברה כסף.
רק אני והעובדים במענה הטלפוני ובקרי השטח סבלנו כל חודש מעיכוב במשכורות וישנם אנשים שאני יכולה לפנות אליהם שיתמכו בדברים שלי.
לאחר תלונות חוזרות ונשנות למנהלת האדמיניסטרטיבית ולבוס הישיר שלי קיבלתי לבסוף ימי חופשה ובהגיע חג הסוכות שנאלצתי לצאת לחופש ללא תשלום משום שהחברה לא עובדת בחג הסוכות ביקשתי לקבל את התשלום על ימי החופשה שלי, היות ומנהל החשבונות הינו אביו של מנכ"ל החברה הוא דאג כי לא אקבל את המגיע לי ולא עזר דבר, כולל פניה מאת רואת החשבונות של הורי הוא נשאר בהחלטתו לתת לי אחוז קטן מזה שהגיע לי כשכר על ימי העבודה הללו.
הבוס הישיר שלי במהלך תקופת עבודתי בחברה התנהל מולי חלק מהזמן באופן הוגן ונעים וחלק מהזמן באופן משפיל, מזלזל, מעליב ופוגעני ושלח לי סמסים רבים בסגנון "הלימודים שלך דופקים לנו את העבודה כרגיל".
ב18.12.2011 קיבלתי ממנו סמס לאחר שיצאתי מהעבודה מוקדם בתיאום עימו של שבוע מראש משום שהיה לי בוחן, שאני עושה מה שאני רוצה לזה לא מקובל עליו ואם אני לא עומדת בהתחייבויות שלי הוא רוצה שאגיש לו מכתב פיטורים ואחפוף מחליף בעבודה.
כמובן שהודעה זאת פגעה בי מאוד אבל עניתי שאם עבודתי לא מוצאת חן בעיניו הוא יכול לתת לי מכתב פיטורים ושבועיים התראה מראש ואני אחפוף מחליף.
הסמס שקיבלתי חזרה היה: "בסדר בשבועיים הקרובים תגיעי לחפוף מישהו (ואם את לא באה את לא זכאית על פי חוק לקבל כסף) מכתב יחכה לך בסוף השבועיים (שבועיים נחשבים 14 ימי עבודה בהם עבדת במשרד במלואם)"
עניתי לו שזה לא על פי החוק, שאני סטודנטית ואין ביכולתי לעבוד 14 ימים מלאים היות וגם עד כה עבדתי פעמיים בשבוע חצי יום ושאם הוא מפטר אותי הוא צריך להגיש לי מכתב פיטורים בהקדם האפשרי.
הנושא כאילו נעלם והתמוסס וחזרתי לעבודה כרגיל משום שלא נראה כי הבוס שלי מעוניין לפטר אותי כלל.
לאחרונה קיבלתי לנהל פרוייקט עם חברה גדולה שדרש הרבה התעסקות, טלפונית ואישית והתחייבתי כי אעמוד במשימה, אולם לצערי לאחר מאמצים רבים ומסיבות רבות שלא כולן בשליטתי לא הצלחתי לעמוד במשימה ולא סיימתי את הפרוייקט עד התאריך שנקבע לסיומו.
הבוס שלי החליט שהיות ואכזבתי אותו ונכשלתי בביצוע המשימה שאני לדבריו "דופקת אותו" ו"משאירה אותי עם המכנסיים למטה" ועוד ביטויים לא נעימים ושכ"עונש" הוא לא יתן לי מכתב פיטורים שהוא מרגיש שאני רוצה, אלא ימשיך להעסיק אותי ב"כאילו" ושאני לא אבוא למשרד ולא אדבר איתו יותר ואם ארצה לעבוד בחברה אחרת אאלץ להגיש לו מכתב פיטורים כי ממנו אני לא מקבלת שום דבר.
בסיום הדברים האלה כמובן שהייתי במצב מאוד ירוד, בכיתי זמן רב, איבדתי יום שלם של לימודים בגלל חוסר יכולת להתמודד עם הדברים הקשים שנאמרו לי בשיחה.
לסיכום אינני מבינה איך מעסיק יכול להגיד לי לא להגיע יותר לעבוד ולא לתקשר איתו יותר ולהמשיך להיות המעסיק שלי, אני מבינה שאם אינני מגיעה לעבודה זה אומר שאני התפטרתי וכאן לא כך הדבר.
אינני יודעת כיצד להתנהל מול החברה או מול המעסיק, אני מרגישה כי נגרם לי עוול קשה וללא סיבה אמיתית ואני לא מבינה גם מה הפרוצדורה של להגיד לעובד לא להגיע יותר לעבודה ולא לתקשר יותר עם המעסיק אבל עדיין לשלם לו כסף, גם לא ידוע לי בכמה כסף מדובר.
על כל עזרה, ייעוץ, הכוונה ורעיונות אודה מאוד.
שאלתך היא מורכבת ורחבה מדי על מנת לענות עליה בפורום זה.
נא פני לייעוץ אישי על מנת לקבל לידיך תשובות ראויות, כאשר על פניו נראה כי יש לך עילות תביעה ברורות.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר