שלום רב
הנני בעל מניות של 40 אחוז מהחברה בה אני מועסק כמנכל, בעבר היתה כל החברה בבעלותי. כאשר נכנס השותף שלי נחתם ביננו חוזה עבודה בו שכרי יעמוד על X בכל חודש ובכל שלושה חודשים אקבל מעין תשלום נוסף כדמי ניהול. כך עברו להם 20 שנה. לאחרונה גיליתי כי הפנסיה שלי מחושבת אך ורק מ מרכיב השכר ה X שלי ללא כל התיחסות לדמי הניהול , ברצוני להדגיש כי דמי הניהול היו שווי ערך לשכר החודשי כלומר השכר האמיתי היה 2 X. את השכר הראשון הוציאה החברה שאותה אני ממנכל ואת דמי הניהול הוציאה חברת האם השותפה. כמובן שזהו איזשהו תרגיל לספרים אך בערוב היום גיליתי כי בעוד הם יצאו נשכרים כל השנים מתרגיל זה, אני צברתי זכויות פנסיוניות השוות לחצי ממה שהגיע לי. אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי כיצד עלי לפעול.
בברכה,
קובי
ראשית, עליך לפנות אל החברה בכתב ולהתריע בענין זה. אכן, מדובר בהליך לא תקין. באם אכן יש אסמכתאות לכל דבריך, הרי שתוכל לתבוע את הפסדי פערי השכר בסופו של יום.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר