שלום רב
שאלתי בנוגע לתשלום נסיעות. המעסיק שלי משלם לי חופשי חודשי עירוני (100 ש"ח לחודש), בעוד אני נוסע לעבודה מעיר אחרת. בתעודת הזהות רשום שאני גר בעיר אחרת. המרחק בין 2 הערים הוא רב, ונדרשים 2 אוטובוסים על מנת להגיע לעבודה. העלות החודשית של האוטובוסים היא משהו כמו 600 ש"ח לחודש, וכאמור אני מקבל רק 100. המעסיק מודע לעניין, אך טוען שזו בחירה שלי האם להסכים לזה או לא. אני עושה סטאז', ולכן נאלץ לספוג את ה"קנס" הזה של הנסיעות. בנוסף חשוב לי לציין, ששכר העבודה שלי הוא מינימום בלבד, כלומר התלוש שלי מורכב ממינימום + 100 ש"ח נסיעות בחודש. השאלות שלי הן כאלו:
1. האם המעסיק עובר על החוק?
2. במידה והמעסיק מבקש ממני לחתום על מכתב שבו אני מצהיר שאין ולא יהיו לי כל טענות אליו לגבי שכר עבודה או תשלומי נסיעות - האם החתימה שלי שווה משהו? כלומר, האם לא מדובר בזכות מוחלטת על פי חוק שלא ניתן לוותר עליה גם אם העובד מסכים לכך, בדומה לשכר עבודה מינימום?
תודה מראש על התשובה
על המעסיק לשלם לך בהתאם לכתובת הרשומה בתלוש השכר שלך ובתעריף מקסימלי עד 23 ש"ח ליום נסיעות ו/או חופשי חודשי מתאים לאזור מגוריך.
חוקי העבודה הם קוגנטים, היינו אינם ניתנים להתנייה ולכן כל מסמך שתחתום עליו בנוגע לכך לא יהיה קביל.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר