שלום וברכה
אני עבדתי אצל מעסיק כחודשיים וחצי עד שפוטרתי על ידו.
מעולם לא קיבלתי מכתב עם תנאי ההעסקה.
עברו חודשיים מאז שפוטרתי- לא קיבלתי אף תלוש משכורת (4 במספר).
כשעבדתי קיבלתי רכב מהמעסיק- אני שילמתי מכספי את הדלק- תוך אמירה שיוחזר לי כסף כנגד קבלות, הוצאתי כ-6,000 ש"ח מכיסי- ועד היום לא קיבלתי את הכסף- למרות שהבאתי לו קבלות והוא אמר שישלם.
המעסיק חייב לי כ-2,000 ש"ח על שעות נוספות.
הוא גם פיטר אותי ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת,(עבדתי רק חודשיים וחצי- זה משנה?)- אח"כ שיקר שפיטר אותי- עשה לי כביכול שימוע ולמחרת ]פיטר אותי.
בנוסף כיוון שלא קיבלתי תלושים- אני לא יודע האם שילם לי ימי חופשה וכדו'.
בנוסף- מאז הייתי בשרות מילואים אך איני יכול לקבל את התגמול כי אין לי תלושים, וגם הגשת מילגה באוניברסיטה הפסדתי בגלל זה וכן הפסדים נוספים הנובעים מחוסר בתלושים
בנוסף לכל זה- בימים שבין הפיטורין לשימוע המדומה המעסיק כתב לי מיילים והאשים אותי בהאשמות נוראיות כחלק מרצון להכפיש אותי.
איך אני יכול לקבל את הכסף שמגיע לי- כ 8,000 ש"ח?
על איזה פיצויין אני יכול לתבוע אותו?
האם יש סיכוי לתבוע הלנת שכר- על הכסף שהוצאתי ולא שולם לי?
האם יש סיכוי לתבוע על עוגמת נפש על ההאשמות השווא שהאשים אותי- כדי להכפיש אותי סתם?
האם בכלל כדאי לתבוע מעסיק- או שאני אוכל אותה?
ראשית, זכות השימוע תינתן למי שעבר תקופת ניסיון בהתאם לחוק היינו לא פחות מ- 6 חודשים.
אתה יכול לתבוע בגין מה שאתה מעריך ואח"כ לדרוש תלושים, חובת המעסיק להוכיח כי אכן ניתנו לך הדברים הללו.
לא מגיעים לך פיצויים. אין עוגמת נפש בדיני עבודה למקרים כמו שלך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר