שלום רב,
רציתי לברר מהי ההגדרה של משכורת חודשית/גלובלית ומה זה אומר לגבי ימי מחלה.
אם נעדרתי מהעבודה בשל מחלה משלמים לי את המשכורת במלואה או שמורידים?
אני עובדת 3 שנים במשרד עו"ד ומשך כל תקופת העסקתי שילמו לי משכורת חודשית של 4,000 ש"ח גם אם נעדרתי למספר ימים בחודש והסכום גם הופיע בתלושי השכר 3 שנים אחורה כסכום קבוע.
לאחר חזרתי מחופשת לידה (לפני כשלושה חודשים) נאלצתי להיעדר מספר פעמים מאחר ובתי הייתה חולה, קיבלתי משכורת מלאה אך בתלוש המשכורת צויין סך 3,000 ש"ח.
האם זה בסדר ששילמו לי משכורת מלאה אך שינו לי את תלוש השכר?
שאלתך לא ברורה.
קיבלת 4,000 ש"ח ובתלוש צויין 3,000 ש"ח ? זה לא תקין!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
קיבלתי משכורת של 4000 ₪ כי זו המשכורת החודשית שלי כבר 3 שנים אך המעסיק שלי נתן הוראה לרואה החשבון לחשב לי את המשכורת לפי שעות העבודה בגלל שנעדרתי מספר ימים באותו חודש ולכן בתלוש האחרון שלי נרשם 3000 ₪ שאלתי היא האם המעסיק יכול פתאום לשנות לי את חישוב השכר מחודשית לשעתית והאם אני יכולה להתעקש כי תלוש השכר יתוקן לסכום שקיבלתי בפועל. תודה על התייחסותך
על פי חוק דמי מחלה העובד אינו זכאי לתשלום עבור היום הראשון למחלה ועבור היום השני והשלישי (ברצף) הוא זכאי ל-50%. יכול להיות גם כי אין לך יותר ימי מחלה. המעסיק זכאי לנכות לך מהשכר אם את נעדרת ואין לך ימי חופשה או מחלה. אם בעבר לא נהג כך, את יכולה לטעון שיש הרעה בתנאי עבודתך ואם לא יתקן זאת - תתפטרי בדין מפוטרת. אבל בדקי היטב למה הוריד לך מהשכר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר