שלום.
שמי יוסי, פנסיונר, עובד מחקר של רפא"ל. בשנת 2000 הועברו כל עובדי המחקר ברפא"ל מסטאטוס עובדי מדינה לעובדי חברה. במהלך זה הוצאו כל עובדי המחקר לגימלאות ונקלטו מחדש בעבודה. אושרו לי 60.5% אחוזי גימלה (מתוכם 3% בגין מצבי הבריאותי). טרם הפרישה ביקשתי הגדלת שירות בגין מצבה הבריאותי של אשתי. הגשתי מסמכים רפואיים של אשתי ונקבע שבגין מצבה מגיעים לי 2% לפנסיה, אך לא אהיה זכאי להם כיון שאשתי עובדת. לא נשאלתי אז ולא נאמר לי הנוסח המלא של הסעיף האומר, שאם נגרמה פגיעה או ירידה בהכנסה של אשתי עקב מצבה הבריאותי אזי כן יכולתי לקבל את האחוזים שנקבעו לי בגין אשתי. רק עתה באקראי התוודעתי לנוסח הסעיף שהיה תקף בשנת 2000. אילו ידעתי את הנוסח הייתי מוכיח שמצבה הבריאותי של אשתי שסבלה מבעיית מסתם אאורטלי שהולך ונסתם ואבי עורקים שהולך ומתרחב - מצב שחייב לפני כשנה וחצי בדקה ה91 ניתוח לב מורכב מסוכן ומסובך. עקב מצבה הבריאותי בעת פרישתי בשנת 2000 אשתי עבדה אז רק 70% משרה קלה יחסית כלבורנטית בבית ספר תיכון, בעוד שמקצועה היה לבורנטית רפואית והיא יכלה להשתכר הרבה יותר. יתר על כן, העבודה הקלה היתה בעקבות המלצה חזקה של הרופאים הקרדיולוגים בשל מצבה הכללי והנפשי - בין היתר בעקבות אסון כבד שארע במשפחתנו כאשר בתנו הבכורה נהרגה בתאונת דרכים. שאלתי: האם היום [כאשר אשתי לאחר ניתוח מסובך והיא בת 62, עובדת חצי מישרה מתוך 70% (35%) כיון שהרופא התעסוקתי לא מאשר לה לחזור לעבודה מלאה], האם ניתן היום לתקן את המעוות שנעשה לי בשנת 2000 כאשר הדחיה היתה לא מנומקת ולאקונית, וכאשר נוסח התקנה המלאה לא ניתן לי במסגרת הנימוקים להחלטהשלא אקבל את 2% שאושרו לי . בתודה רבה מראש. יוסי.
השאלה שלך, איננה מתאימה לפורום, כדי להשיב יש צורך לקבל פרטים נוספים ומסמכים, אנא פנה לייעוץ אישי אצל עו"ד המתמחה בתחום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר