שלום רב!
אני עובד חברת שמירה , ניסיתי לברר באתרכם את זכויותיי בדבר גמול שעות העבודה בחג, אך לא ברורות לי נקודות הבאות:
1. אם אני עובד בחג עצמו (לצורך העניין - בפסח) ולא נעדרתי יום לפני ולא יום שאחרי (כלומר שלושה ימים רצופים של עבודה כולל בחג עצמו), האם אני זכאי רק לגמול שעות העבודה בגין המשמרות שעבדתי כולל זאת של החג בהתאם לסעיף 20.3 לצו הרחבה בענף בהשמירה מ-2009 (על פי החישוב של חוק שעות עבודה ומנוחה) או שזכאי אני גם לתשלום חג שמופיע בסעיף 20.1 לאותו צו הרחבה (אותם 9 ימים במהלך השנה, מתוכם יומיים בפסח) בנוסף לתשלום עבור משמרת במהלך החג עצמו?
2. האם התשלום עבור עבודה ביום העצמאות הוא 200% מהשכר הרגיל? והאם במקרה זה שבו אכן עבדתי ביום העצמאות זכאי אני גם לתשלום המפורט בסעיף 20.1 לצו ההרחבה המדובר.
יצויין כי אני מקבל שכר כל חודש בהתאם לכמות השעות שעבדתי.
אודה לתשובתכם בהקדם.
1. אתה זכאי לתשלום עבור ימי העבודה בלבד, שכן הדרישה לתשלום ימי חג הינה כי העובד לא יעבוד יום לפני ויום אחרי.
2. אכן 200%.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר