שלום רב!
שמי בלישה יהודית אם חד הורית לשישה ילדים עבדתי במפעל אלקטרוניקה כ-שנה וארבעה חודשים. פוטרתי בתאריך 25.3.2012 ומאז אני מחכה לפיצויים וכמו כן לטופס מעביד שאני צריכה להעביר לביטוח לאומי על מנת לקבל דמי אבטלה.
ברצוני לדעת האם המעביד יכול לעכב לי את הפיצויים ואת הטופס הנידרש ומהם זכויותי במידה והמעביד לא מתחשב בבקשתי נוצר מצב שאני כבר יותר מחודש בלי הכנסה וזה גורם לי לבעיות כלכליות בנוסף לבעיות שקיימות בכל מיקרה. כמה זמן מותר למעביד לעכב את הפיצויים ואת הטופס הנידרש.
תודה על התייחסותכם אשמח לקבל תשובה
יהודית
יהדוית שלום רב,
מועד התשלום של פיצויי הפיטורין הוא יום סיום יחסי העוסק מעסיק, כלומר היום האחרון לעבודה (אלא אם כן יש הסכם קיבוצי שקובע מועד אחר). לעיתים מסוימות יש תנאי שהעובד צריך לעמוד בו ואזי מועד תשלום פיצויי הפיטורין הוא יום מילוי התנאי (בהנחה שחל לאחר היום האחרון לעבודה).
הלנה של פיצויי פיטורין מתרחשת כאשר המעסיק לא משלם במועד תשלום פיצויי הפיטורין את הפיצויים.
•אם המעסיק מאחר בעד 15 יום, הוא לא מחויב בתשלום פיצויי הלנת פיטורין.
•אם הוא מאחר ב- 16 עד 30 ימים, הוא מחויב בתשלום פיצויי פיטורין בתוספת הצמדה למדד עד ליום בו שולמו הפיצויים בפועל.
•אם המעסיק מאחר ביותר משלושים ימים הוא מחויב בתשלום הלנת פיצויי פיטורין בגובה תשלום פיצויי הפיטורין, הצמדה למדד ותוספת של 20% על כל חודש איחור (באופן יחסי).
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר