שלום רב לכם.
עברתי תאונת דרכים לפני כארבעה חודשים כאשר רכב שעבר באור אדום פגע בי.
רכב העבודה בו נהגתי התהפך ונהרס כליל ואני פונתי לבית החולים באמבולנס.
למזלי הפגיעה הגופנית הייתה יחסית דיי קלה והחסרתי 44 ימי עבודה שהביטוח לאומי כיסה.
אני עדיין סובל מכאבים ביד שמאל ולחץ בחזה שמופיע מידי פעם. כמו כן כנראה שנפגעתי נפשית מכיוון שמאז התאונה אני סובל מאי יכולת לישון כמו שצריך ומסיוטים. שלא לא לומר על פחד יום יומי כשאני נוהג.פשוט אין לי ברירה מכיוון שאני נהג במקצועי ולכן אני סובל בשקט.השאלה שברצוני לשאול היא האם יש לי זכות ואפשרות לתבוע את חברת הביטוח למרות שהביטוח לאומי שילם לי על ימי ההעבודה שהחסרתי בגלל התאונה. ואם התשובה חיובית, איך עלי לעשות זאת ואיזה סכום עלי לבקש.
אני מודה לכם מראש.
שלומי.
שלומי, שלום.
אתה מדבר על תאונת עבודה ודרכים, אכן אתה יכול לתבוע את חברת הביטוח בגין ההפרשים על תשלומי הביטוח לאומי באובדן כושר העבודה של ה 44 ימים וגם על נזקים אחרים כגון כאב וסבל והחזר הוצאות הכרוכות בתאונה לרבות רפואיות שאינן מכוסות בסל הבריאות.
שלומי, תשומת לבך שאתה צריך למצות את הדין בביטוח לומי בפרט שמדובר בתאונת עבודה, אך לא חייב לעשות כן, אולם מנגד יש ניכוי רעיוני למי שלא עשה כן והפחית את נזקיו על המזיק "חברת הביטוח", לכן אתה צריך להיוועץ בעו"ד המתמצה בתחום על מנת שיבדוק את העניין על נסיבותיו ויחליט באוזו דרך כדאי לפעול.
בריאות שלמה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
שלומי שלום,
ת.ד. מזכה פיצוי הן בביטוח הלאומי והן מחברת הביטוח.
כדאי להיוועץ בעורך דין.
סיגל רייך - הלל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 055-4533026
שלומי שלום,
בוודאי שהינך יכול וזכאי לתבוע פיצויים מחברת הביטוח! עליך לאסוף התיעוד הרפואי ולפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת לטפל בנושא באופן מקצועי ולדרוש סכום הפיצוי המגיע לך.
עדי שפיצר, עו"ד
היי שלומי,
בהמשך לתשובתי הקודמת אשמח לסייע בכל דבר נוסף.
תוכל למצוא את פרטי באתר -LawGuide.co.il.
בברכה,
עדי שפיצר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר