ברצוני לברר את תחום האחראיות של המעורבים במקרה הבא - הנני ובת זוגתי מתגורר ביחידת דיור שבשטח המשוטף שלושה ביתים. לבעלי הנכס, שמתגוררים על אותו שטח, שני כלבים ושני חתולים שמסתובבים באופן חופשי בשטח. לנו חתולה שכמו כן מסתובבת לסרוגין באופן חופשי על אותו שטח (עיניין החזקה של החתולה בנכס המושכר הוגן בחוזה).
אחד מבעלי הנכס פגע בחתולה שלנו עם בעודו נוסע על מכסכת דשא בחניית אספלט של ביתו. "עזרתו" המפורשת היחידה של האיש הייתה להודיע לי באופן אישי כי "משהו קרה לרגל של החתול". כמו בסמוך לאותו אירוע האיש הודה כי פגע בחתולה.
על מנת לתקן את הנזק הגופי על מנת להציל את הרגל המרוסקת נגררנו להוצאות כספיות כבדות (מעל 13000 ש"ח).
השאלה שלי היא, האם האחראיות היא שלנו בלעדית או שגם זה שפגע בחתולה נושא בחלק מהאחראיות זו. ואם כן אז האם יש מקום לדרוש פיצויים?
ליורי שלום
בעיקרון ישנה אחריות בנזיקין
של בעל מקרקעין כלפי בעל חי כפי שיש לו אחריות כלפי רכושו וגופו של צד ג
השאלה הינה האם במקרה הספציפי הזה אכן קיימת אחריות
והאם המזיק יכול היה לצפות זאת
היינו את אירוע התאונה ולהמנע ממנו
תוואי השטח אינו ידוע לי
על פי תיאורך , ככל הנראה החתולה נפגעה בשטח הפרטי שלו , יחד עם זאת מאחר ויש ככל הנראה גישה ,לכל בעלי החיים שמסתובבים במקום , לחניית האספלט יכול להיות שבית משפט יטיל עליו אחריות בשיעור שלא ניתן
לצפותו מראש
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר