שלום רב!
לצערי מעדתי בחדר מדרגות של בניין משרדים, לאחר ביקר אצל רופא שהקליניקה שלו ממוקמת בו, שברתי את רגלי ואני צריכה אף לעבור ניתוח. מספר שאלות: ארכיטקטית בדקה את מבנה המדרגות וציינה כי המדרגה בה מעדתי גבוהה ברום שלה (22 סמ כמעט כשהתקן הינו פחות בחמישה סמ לפחות) והיא שונה משאר המדרגות ואינה עומדת בתקן, מלבד זאת לא היה מעקה, לא הודבק פס מונע החלקה על רצפת השיש החלקה, המקום קרוב לשירותים וכ'. כך שעל פניו יש עילה לתביעה. השאלה היא: את מי? את בעלי הבניין? חברת הניהול? בעלי העסקים? הרופא אותו ביקרתי?
שאלה נוספת- בדיוק עברתי מקום עבודה. לפני חודשיים ולכן נפסקו לי התשלומים לביטוח מנהלים.( במקום הקודם היה לי ביטוח מנהלים ובחדש פנסיה.) האם אוכל לתבוע את שניהם? ביטוח מנהלים ופנסיה על אובדן כושר עבודה? מה עלי לעשות קודםלכן? להשלים את התשלומים לביטוח המנהלים בטרם יפוגו לשלושה חודשים? לתבוע את ביטוח לאומי לדמי תאונה?האם שלושתם יחד? מה לעשות קודם?
לגבי הנפילה נראה כי יש עילת תביעה. כדאי להיוועץ בעורך דין, הוא זה שיחליט כנגד ואת מי לתבוע. הבעלים, הקבלן, המהנדס וכיו"ב.
לעניין אי הכושר- בכל מקרה כדאי שהמעסיק החדש ימשיך את הפוליסה הקיימת שלך.
אובדן כושר עבודה גם אם יש מס' ביטוחים מקבילים, ניתן לתבוע רק עד סכום המשכורת שלך בפועל. אם יש לך 3 ביטוחים כל אחד ע"ס 8000 ש"ח אובדן כושר עבודה, ואת משתכרת 8000 ש"ח, תוכלי לקבל רק פעם אחת.
בכל מקרה אם השבר ברגל יותיר נכות, כדאי לבדוק האם הפוליסות מכסות גם נכות מתאונה.
רק בריאות ובהצלחה
סיגל רייך - הלל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
שלום
בענין תביעת הנזיקין
עילת התביעה הינה בעיקרון כנגד בעלי המבנה וגם חברת ניהול במידה וישנה
אם יש גורמים נוספים סביר להניח
שהנתבעים יגישו כנגדם הודעות צד ג ואז גם ניתן יהא לצרפם לתביעה העיקרית
רשלנות מסוג נפילה במדרגות רצוי וצריך לבסס באמצעות חוות דעת מהנדס בטיחות
לגבי הנזק הגופני ובמידה ונותרו אחוזי נכות לצמיתות מצרפים חוות דעת רופא
יש לך זכות לתבוע דמי תאונה ובתנאי שעמדת ב 2 תנאים
פנית לגורם רפואי בתוך 72 שעות
והתביעה צריכה להיות מוגשת בתוך 90 יום מיום האירוע
לגבי פוליסות הביטוח האישיות
יש לקבל העתק מהן ואז לבדוק את הזכאות
רצוי להתייעץ עם סוכן הביטוח שלך
אין מניעה להגיש 3 תביעות
היינו
תביעת נזיקין
תביעה לדמי תאונה
ותביעה על פי פוליסת הביטוח
בברכה
עו"ד נריה כהן
נריה כהן ושות - עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר