גרמתי נזק לשכן מתחתי כתוצאה מנזילת מים.
פניתי לסוכן הביטוח שלי והוא אמר שאין לי כיסוי ביטוחי למקרה כזה היות ואין לי ביטוח נזילות מים.
סכמנו (השכן מתחתי) על סמך התכתבות ב- EMAIL על סכום הפיצוי שאני נותן לו והוא יתקן בעצמו.
קבלתי מהשכן התחייבות באמייל שאין לו יותר תביעות בהקשר למקרה זה.
מאוחר יותר התברר לי שסוכן הביטוח הטעה אותי ( אולי בשוגג) כי יש לי כיסוי צד ג והנזק לשכן נופל בדיוק בקרטריון הזה.
מלאתי טופס תביעה מחברת הביטוח .
חברת הביטוח שלחה שמאי שאישר את המקרה והנזק וגם הראיתי לו והוא צילם את תשלום הצק לשכן ואת התכתובת.
השמאי פסק לי פיצויים לפי ההיקף ששלמתי לשכן וחברת הביטוח אמרה נשלם לך את הסכום ( כמובן פחות השתתפות עצמית).
אולם חברת הביטוח מתנה את התשלום בכך שלא רק אני אחתום על אעדר תביעות אלא גם השכן מתחתי.
השכן לא מוכן לחתום אלא רק אם יקבל תוספת כסף.
הוא אומר שאם היה יודע שיש כיסוי ביטוחי היה דורש יותר ולא מתפשר.
פניתי לחברת הביטוח והם אמרו שהשכן יביא קבלה כמה עלה לו התיקון.
השכן לא מוכן היות וכנראה עשה זאת ללא מע"מ וללא קבלות.
השאלה היא מה אני עושה? נפלתי בין השכן לבין חברת הביטוח על סמך הטעייה של הסוכן.
האם אני יכול להכריח את חברת הביטוח לשלם לי על סמך התחייבות שלי בלבד כלפיה (שאין לי יותר טענות ודרישות ) או שזה לגיטימי מצידה להתנות את התשלום בחתימת השכן בנוסף?
בתודה
שלום שאול,
העניין סבוך, ויש להזמין את הפוליסה מחברת הביטוח ולקרוא אותה בעיון ולבדוק אפשרות להגשת תביעה לביהמ"ש.
אשמח לסייע בכל שיידרש
ויוי-חביבה ארגמןע,עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר