שלום לכולם,
אשמח לשמוע קצת עצות לגבי הסיפור שלהלן:
אני שוכר בית במושב (כבר 3 שנים) ובכניסה לביתי ישנם (או ליתר דיוק היו) שני עצי פיקוס גדולים שהצלו על הבית והגינה.
מול הבית בו אני גר נמצא עכשיו בשלבי סיום בית חדש.
בתקופה זו של השנה מבשילים פירות העץ ומושכים עטלפים שניזונים מפירות אלו. הבעיה היחידה עם העטלפים היא שהם יורקים תוך כדי מעופם את שאריות הפרי ומכתימים את הבתים שבסביבה, וכמובן גם את הבית החדש שממול.
לפני מספר שבועות דפקה לי בדלת השכנה החדשה, אמרה שהיא יודעת שזה עץ מוגן, ושאלה את לא אתנגד לגזום קצת את העץ כי זה מכתים לה את הבית החדש. עניתי לה שעקרונית אין לי בעיה עם זה אבל כדאי שהיא גם תדבר עם בעל הבית.
בתחילת השבוע (כשאני הייתי בחו"ל בנסיעת עבודה) הגיעו אנשים עם מנוף (כמובן ללא תיאום מראש) וגזמו את העצים כך שלא נשאר אפילו עלה אחד לרפואה. אישתי שהיתה בבית באותו הזמן ניסתה למנוע מהפועלים לעשות את עבודתם אבל הם המשיכו וגזמו ענפים מעל לראשה כשהם מסכנים אותה ואף אמרו שכבר שילם להם השכן החדש על העבודה ובעל הבית שלנו אישר את זה.
ואני רוצה לדעת אם יש את מי להעניש על המעשה הזה?
* מי האחראי? (השכן החדש, בעל הבית שלי או קבלן הגיזום?)
* למי לפנות? (למשטרה, למועצה, קק"ל, ועד המושב או מישהו אחר שלא חשבתי עליו?)
* אודה על כל עצה נוספת
תודה, אורי
אורי שלום,
הנך בפורום דיני נזיקין ונזקי גוף ולכן אשיב לך בהיבט המשפטי בנושאים אלה.
האחריות על פניו היא של השכן אשר הזמין את הגיזום.
אולם, על מנת לקבל פיצוי צריך שיגרם נזק של ממש.
במקרה הזה אני נוטה להאמין שהנזק הוא מינורי אם בכלל.
אם בכל זאת אתה רוצה להגיש תביעה, תגיש אותה בבית המשפט לתביעות קטנות.
בברכה,
משה טייב, עו"ד
לב-טייב משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
1.חדירה לרשות הפרט
2.השחתת עצים-בניגוד לחוק(פקודת היערות)וללא היתר
3.נזק לרכוש פרטי
4.ירידת ערך נדלנ"י
5.ירידה באיכות החיים עקב השחתת העצים
6.עוגמת נפש
האחראים-קבלן הגיזום והשכן
תלונות-1.משטרה
2.קק"ל-פקיד היערות
3.תביעת נזיקין אזרחית
עו"ד טייב טועה באבחנתו לגבי נזק מינורי-ערכם של עצים בוגרים מגיע לעשרות אלפי ש"ח ואף יותר
יש כאן נזק ישיר שבא לידי ביטוי בערכי שווי העצים-קיימת נוסחה בינלאומית לחישוב ערכו של עץ לפי סוג ומידות
וקיימים נזקים עקיפים שערכם גבוה לעין שיעור מהנזק הישיר שנגרם לעץ.
אני מציע לך שלא להשיב תשובות אם אינך בקיא בעובדות המקרה, בפסיקה ובהלך הרוח של בית המשפט.
זנק מינורי זה נזק של אלפי שקלים בודדים.
שים לב כי הצעתי לאורי (שאח"כ הכפיש את שמי) לפנות בית המשפט תביעות קטנות, שם יוכל להגיש תביעה עד 30,000 ש"ח.
כפי שכתבת אתה, מחירם של עצים מסוימים יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים.
משום מה החלטת שזה המקרה שבו מדובר על העץ העץ היקר ביותר.
בנוסף, שים לב כי לא כל העצים נכרתו אלא רק נגזמו העלים, כלומר אין אובדן מוחלט של העצים, והנזק הוא למעשה כי בתקופה מסוימת העצים יהיו גזומים.
זה בהחלט נזק מינורי.
טענה של ירידת ערך לבית בגלל שנגזמו העצים נשמעת כמו טענה לא סבירה.
בכל אופן, לא מדובר בבעל הנכס כך שממילא הנזק שנגרם לו הוא בהחלט מינורי.
בברכה,
משה טייב, עו"ד
לב-טייב משרד עורי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר