שלום רב עו"ד אסף שבת
בדרכי לעבודה נפלתי על המדרכה עקב שיבוש בריצוף. רגלי נשברה אך לא גובסה עקב מיקום השבר. עברתי צילומים + פיזיוטרפיה. צילמתי את המפגע. פניתי לביטוח לאומי עברתי ועדה רפואית ועקב מצבי נקבע לי נכות קבועה של 5%. וכן מענן (נמוך) חד פעמי. שאלתי האם יש מקום לתבוע את העיריה? ואם כן האם אפשר להסתפק ב % נכות שנקבע לי על ידי ב.לאומי? או שחייבת להמציא בנוסף חוות דעת גם של אורטופד מומחה (עלות חוות דעת כזו עולה כמה אלפים) השאלה אם כן אפשרי לתבוע את העיריה האם אפשר להסתפק ב % 5 שפסקו בב.לאומי ?כלומר האם % נכות שפסקו בב.לאומי קביל בבית משפט? . אודה לך מאוד על תשובתך
אריאלה שלום רב
בהמשך לשאלתך:
ראשית ניתן להגיש ערר על קביעת וועדת הביטוח הלאומי אם אינך שלמה עם הקביעה , תשקלי את זה .
תביעת רשלנות נ' העירייה תלוי בנסיבות יש לצלם את המדרכה והמפגע ולבצע פעולות נוספות ולאבחן האם קיימת רשלנות.
בתביעה לבית המשפט עלייך להציג חוות דעת רפואית שלך ולא להסתמך על המוסד לביטוח לאומי.
בפשטות, אם יש "קייס" לרשלנות כדאי לחשוב להיוועץ ולהבדק ע"י רופא מומחה מטעמך, שכן חוות הדעת תוכל לשמש אותך פעם אחת כלפי המוסד לביטוח לאומי ופעם נוספת בהגשת תביעה לבית משפט.
( יש כמה מודלים לטיפול במקרה כמו שלך , אך השתדלתי לענות בהנחה כי יש רשלנות ברורה של העירייה ופנייך להגשת תביעה בבית משפט)
כמו כן תבחני אם בידייך ביטוחים פרטיים ( נכות מתאונה, א.כ.ע. ) ובמידה וכן הם גם קשורים "לתמונה הכוללת" .
בברכה,
עו"ד שבת אסף
.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
קודם כל תודה על תשובתך.
אכן צילמתי את המקום ואכן אני רוצה להגיש תביעה נגד העירייה.
שאלתי, האם אחוזי הנכות שקיבלתי מביטוח לאומי קבילים בבית המשפט ואיתם אפשר להגיש תביעה
(בהנחה שאינני הולכת לרופא פרטי ואינני מקבלת ממנו חוות דעת מקצועית).
אודה לתשובתך
אריאלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר