לפני כשנתיים היתה לי תאונת דרכים קלה בחזרה מהעבודה מישהו נכנס בי מאחור ותבעתי את הביטוח.(בעיקר על עניין הצואר) הייתי בועדה רפואית לפני שנה והם קבעו נכות בשנה הראשונה אל לא נכות קבועה . מכיון שלא תבעתי בשנה הראשונה לא קיבלתי מהם כלום. היום קיבלתי ע"י העו"ד הצעה מהביטוח על סך 7000 ברוטו ואמרו לי שזאת הצעה אחרונה אלא אם כן הם יאימו שילכו לבבית משפט אבל אז אצטרך לשלם אגרה והעמלה של הע"ד תעלה קצת. העורכי דין שלי אמרו שהביטוח ירצו להגיע לפשרה ללא בית משפט אך הסיכוייים שיעלו לי באופן משמעותי הם לא גבוהים במיוחד ואחרי הקיזוזים ההבדל לא היה משמעותי כך שממליצים לא להגיע לבית משפט.
מנסיון שלך האם איום לבית משפט יגרום להעלה בפיצןיים (לא מעונינת להגיע לבית משפט עצמו)והאם כדאי לי בכל זאת לנסות על אף דברי העו"ד שאחרי הקיזוזים לא יהיה הבדל משמעותי ממה שמציעים עכשיו (בין 500-1000) האם יש אמת בדבריהם או שלא אפסיד בזה שאנסה?
שלום
העובדה שהביטוח לאומי קבע כי לא נותרו אחוזי נכות לצמיתות היינו 0%
מחייבת גם בכשמדובר בתביעה מול חברת הביטוח
סעיף 6-ב לחוק הפיצויים ,
רק במקרים חריגים ביותר בית משפט עשוי למנות רופא מטעמו לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי היינו כשהוכח כי נפל פגם בהליך קבלת ההחלטות בועדות הרפואיות ( ישנה פסיקה מרובה בנושא )
לשאלתך , האם פיצוי בסך 7000 ברוטו הינו פיצוי ראוי ?
זה תלוי בכאב וסבל שעברת , מה כמות הטיפולים , מה נרשם בתיעוד הרפואי , האם היו הוצאות ?
האם היו הפסדי שכר?
האם נזקקת לטיפולי פיזיוטרפיה ולכמה טיפולים ?
בת כמה את ? יש לכך השלכה מבחינת מקסימום הפיצוי של הכאב והסבל
בכל מקרה נראה לי כי עו"ד שלך ידאג ליתן לך את המלצתו באופן שתפעל לטובתך
בברכה
עו"ד נריה כהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר