שלום, התקבלתי לעבודה בינואר 2010כמחליפה של מזכירה שיצאה לחופשת לידה. התפקיד היה : מזכירה של 2 מנהלים. עם הזמן המנהל הראשי הוסיף לי עוד 4 מנהלים +עבודה ברכש ועוד כך שכל היום הייתי בטלפון עם לקוחות, זכיינים של לקוחות מכינה דוחות, קבצים ועוד . כתוצאה מכך בצמב 2010 הייתי חולה הייתה לי דלקת במיתרי הקול ואיבדתי את הקול לשבועיים. כעת אני עושה טיפול במיתרי הקול אצל קלינאית תקשורת (לבקשת מומחה אאג שהלכתי אליו), הקלינאית אמרה לי במפורש שעלי להפחית משמעותית את המאמץ הקולי,לדבר כמה שפחות, אזור לדבר בקול גבוה רק בטון כמושאני מדברת עם אדם מולי, כעת גם רוצים לפטר אותי מהעבודה באמתלות אחרות. אך כתוצאה מאיבוד קול ומאמאץ יתר נאלצתי ואני עדיין הולכת לטיפולי קול בימי ג בשעה 12:00 כך שאני מפסידה כל שבוע 5 שעות עבודה כי אני הולכת לטיפול. מה ניתן לעשות? אני בת 35, עבדתי כמזכירה, אני לא יודעת גם איזה עבודה לחפש עכשיו? האם אפשר לומר שזו תאונת עבודה? לאן עלי לפנות ומה המעסיק צריך למלא או לחתום? (אניאפוטר ככל הנראה לאחר פסח) תודה ויום טוב
אהלן אורית
במענה לשאלתך: אין המדובר בתאונת עבודה "קלאסית" , כי אין פה אירוע של מקרה תאונתי "חד פעמי" ממנו נגרם מצבך.
בנוסף, אינני רואה כיצד לקשור את מצבך הרפואי לביטוח הלאומי הן במישור של "מחלת מקצוע" והן במישור של "מיקרוטראומה".
לסיכום, אינני רואה כיצד מצבך יוכר כ"תאונת עבודה" עפ"י חוק המוסד לביטוח לאומי.
זאת דעתי.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר