שלום רב
לפני כמה ימים אני ואבי לקחנו את הרכב שלי לתחנת שטיפת מכוניות אשר שוטפת רכבים בעזרת מנהרת שטיפה.הגענו עם הרכב ושילמנו על שתי רחיצות וכמובן קיבלנו קבלה על כך.יותר מאוחר באותו יום הבאתי את הרכב השני שלנו לשטיפה יחד עם עוד חבר הראתי את הקבלה לעובד בתחנה והוא כיוון אותי למסילה.באמצע השטיפה כאשר הרכב מגיע לשלב הייבוש הרכב לפתע עצר החלק הקדמי התרומם מעט וחזרנו קצת אחורה ושמענו מכה מאוד חזקה מהחלק האחורי של האוטו.לא היינו יכולים עדיין לראות מה בדיוק קרה אבל אז עצרו את המכונה בחור שעובד שם נכנס פנימה הרים את הספוילר האחורי של האוטו שהיה על הריצפה. הספוילר יושב כחיפוי גם של הפנס בלם האחורי זהו חלק שכמעט ולא בולט ומחוזק לרכב ביותר מ6 ברגים.עכשיו אותו בחור סימן לי להתקדם ולצאת עם הרכב מהמנהרה ושניסיתי לעשות זאת קלטתי שהאוטו בכלל ירד מהמסילה וכדי לצאת הייתי צריך לסוע קצת אחורה ורק בגלל שההרכב הוא ג'יפ הצלחתי בסוף לצאת.לאחר שיצאתי ישר טען הבחור שזה לא אשמתם והחלק היה רופף כי זה למעשה מה שכתוב בכניסה לשטיפה שהם לא אחראים לנזק בחלקים רופפים עכשיו ניסיתי להסביר לו שזה לא נכון החלק לא רופף ושהיה בעיה במכונה,הוא התעקש למרות שהסברתי לו שבדיוק כאשר הרכב שלי נסע לאחור בעקבות התקלה המברשת שמנקה את האוטו התחילה להתרומם מאחורי האוטו ותלשה את הספוילר.לא קבלתי מהם שום מענה הבעלים של התחנה בכלל לא הזדהה כבעלים של התחנת שטיפה אלא כמנהל של תחנת הדלק והפנה אותי לשירות לקוחות של אותה חברת דלק ובשירות לקוחות הסבירו לי שהם לא אחראים לנזקים שקורים בשטיפת רכבים וכי האחראי הוא הקבלן הפרטי שמפעיל אותם ולאחר בירור איתם הם אמרו לי שזהו אותו אחד שהפנה אותי אליהם.הודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות הלכתי למוסך הראשי וגם שם אמרו לי שזה שטויות שחלק כזה יהיה רופף עם כול הברגים שהוא מחוזק איתם ונתנו לי הצעת מחיר.אשמח לתשובה תודה אור.
שלום רב,
לפי תיאור נסיבות המקרה הרי שעומדת לרשותך האפשרות לתבוע פיצוי מהקבלן הפרטי שמפעיל את מנהרת השטיפה. לפני פניה לערכאות משפטיות מציע שתפנה אליו מכתב דרישה המתאר את נסיבות המקרה, הנזק שנגרם והפיצוי הנדרש לכיסוי הנזק. היה ולא יסתייע הדבר, תוכל לתבוע בבית משפט פיצוי בגין הנזק כשכמובן תצטרך להוכיח את אחריותו של הקבלן לנזק שאירע נוכח טענתו של הקבלן לפיה הברגים היו רופפים מלכתחילה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
