שלום רב.
אני בחור בן 30, בריא בדר"כ.
לפני כשלושה שבועות חלה לי פריצת דיסק , ומאז אני בטיפולים רפואיים ובמנוחה בבית.
הכאבים הראשוניים של פריצת הדיסק החלו ככאב קטן ברגל שמאל לאחר שבמקום עבודתי כשאני ועוד עובד העברנו את תכולת המשרד למקום אחר והרמנו מספר רהיטים. הכאבים החלו אז כקטנים ולאט התגברו ועד שהכאבים החלו להיות בלתי נסבלים ואז התחלתי בדיקות ואובחנתי כסובל מפריצת דיסק.
כיום אני יושב בבית על חשבון ימי המחלה שצברתי עד כה במהלך עבודתי, אולם הרופאים מנבאים לי המשך החלמה ארוכה ואז אהיה ללא ימי מחלה ותשלום עבור ימי המחלה.
מאחר ופריצת דיסק לצערי היא מחלה כרונית שתחזור בגלים של כאב ובעיות תפקוד ואורטופדיות בעתיד, שאלתי האם אני צריך להגיש בקשה לתאונת עבודה ע"מ שביטוח לאומי ישלם לי את כל מהלך תקופת ההחלמה, , ומה עושים כדי להוכיח את הקשר בין העברה של המשרד לפריצה של הדיסק.
ובכלל, אשמח לייעוץ איך ממשיכים את החיים ללא פגיעה בזכויות שלי לעתיד בגלל הפריצה.
בתודה מראש
שלום רב,
במידה והינך חושב שיש קשר בין פעילותך בעבודה לבין נזקייך הרי שבשלב ראשון יהיה עלייך להגיש בקשה לקבלת דמי פגיעה מביטוח לאומי כשמספר הימים המקסימלי המאושר לקבלת דמי פגיעה הוא 91 ימים. היה וביטוח לאומי יאשר דמי פגיעה הרי שאישורו זה מהווה הכרה בכך שהתאונה שעברת הינה בגדר תאונת עבודה. לאחר מכן, היה והנזקים נותרו בעינם תוכל להגיש לביטוח לאומי בקשה לביצוע וועדה רפואית לקביעת דרגת נכות. בהתאם לגובה אחוזי הנכות שייקבעו תהיה זכאי לגמלה או מענק חד פעמי.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 055-4533026
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר