שלום ,
לפנות בוקר פגע ברכבי (רכב פרטי) בחור עם ג'יפ , כאשר הבחור פגע בי אני עמדתי ברמזור אדום ושמעתי חריקה מתמשכת מאחורי עד שהרגשתי דחיפה , כאשר יצאתי אל מחוץ לרכב ראיתי כי הוא ניסה לסטות מהמסלול כדי לא לפגוע בי אך אם ה"גחון" הקידמי של הגיפ הוא שרט את הטמבון האחורי כרגע למראית העין מבחוץ אין נזקים נוספים , כאשר הוא פגע בי הוא ישר ניסה להתחמק מאשמה וטען כי אם הוא היה פוגע בי הוא היה מעיף אותי אחרי הצומת או משהו בסיגנון (הכל מוקלט) יש גם תמונות של הצבע הלבן שלי על הגחון השחור שלו בצד שפגע בי ובשאר הגחון הכל נקי .. בכל אופן כאשר בקשתי רישיונות וביטוח הוא סירב לתת אותם וכאשר הצעתי לו לשלם לי 300 שח על הנזק הוא גם לא הסכים (לדבריו הוא לא מוכן לשלם שקל,הוא מסר רישיונות אחרי שחייגתי למשטרה והם "שכנעו" אותו בטלפון) היום קפצתי לפחח הוא טען שלצבוע מחדש את כל הטמבון זה 400 שח הוא המליץ למרוח צבע בחריצים ולשכוח מזה כדי לא להיכנס לסיבוכים משפטיים ("חבל על הביראות") העניין שפה שריטה שם שריטה בסוף הרכב נהפך ל"גרוטה" .. והדבר שהכי מכעיס אותי זה שהוא הכיש שהוא ניכנס בי שזה בעניי חמור ביותר מחר מחרתיים חלילה הוא ידרוס משהו וטען אותו הדבר (יש לי 3 עדים שנכחו איתי ברכב ווידאו שתעדנו את כל השיחה עמו) מהה לעשות ?! לשתוק ולעביר או
לתבוע אותו בתביעות קטנות ? להגיש תלונה במשטרה .. ?
שלום רב,
הפעלת הביטוח ו/או הגשת תביעה ו/או הגשת תלונה במשטרה הינם נגזרת של שיקולי עלות-תועלת אל מול הנזק שנוצר אצלך - הדבר נתון לשיקול דעתך כשכלל אופציות אלה עומדות לרשותך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
כדי לתבוע את הביטוח של הפוגע מה אני אמור לעשות ? יש לי צילום ווידאו של השיחה איתו , רישיונות , איזורי פגיעה הוכחות ועדים , החלטתי שאני לא מוכן לשאת בנזק אחרי ששתפתי את איזור בפגיעה רואים חריצים חריצים בצבע , אני אשמח שתנחו אותי לשלבים הדרושים לצורך התביעה , אני מוגן במקיף השאלה אם עלי להוציא שקל מהכיס לתיקון ואז לרדוף אחרי הפוגע או שפשר לקבל הערכת נזק ולאחר מיכן לתבוע על הנזק .. ?
במידה ובכל זאת אתה מעוניין לתבוע את חברת הביטוח של הפוגע למרות היקף הנזק הנמוך שציינת בשאלתך, הרי שתצטרך הערכת שמאי עימה אתה פונה לחברת הביטוח של הפוגע ודורש את הפיצוי. במידה וחברת הביטוח של הפוגע לא תקבל את הערכת השמאי מטעמך תמיד פתוחות בפניך האפשרויות לפנות לערכאות משפטיות כשאז חשוב לדעת שהליכים משפטיים אלה אורכים בד"כ תקופה ארוכה יחסית.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דיקלה ואנונו 053-6262269
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר